Szokás szerint mindenki azt hitte, hogy a Xiaomi csak 2024-ben lép be egy új termékpiacra, de kiderült, hogy már 2023-ban piacra fogják dobni az első elektromos autójukat. A kínai óriáscég már két éve dolgozik ezen a projekten, melynek kódneve “Modena”. Az autó vélhetően a Xiaomi 14 megjelenésével egy időben, talán még decemberben is bemutatásra kerülhet. Több forrás is megerősíti, hogy a cég már tesztgyártásba kezdett a Daxing ipari parkban, heti 50 prototípust gyártva.

Xiaomi MS11: Egy új kihívó a Tesla és a BYD Seal számára a kínai piacon
Xiaomi MS11: Egy új kihívó a Tesla és a BYD Seal számára a kínai piacon

A Xiaomi nem ismeretlen név a technológiai piacon, de ez lesz az első alkalom, hogy elektromos autóval próbálkoznak. A már megszokott nagy nevekkel, mint a Tesla és a Mercedes, együttműködve a Xiaomi gyorsított a személyzet toborzásán is. Az autó, más néven MS11, LED fényszórókkal, alig észrevehető kilincsekkel és panoráma üvegtetővel érkezik.

Xiaomi "Modena": Egy új elektromos autó 101 kWh-s akkumulátorral és 800 km hatótávval
Xiaomi “Modena”: Egy új elektromos autó 101 kWh-s akkumulátorral és 800 km hatótávval

Az autó 101 kWh-s NMC akkumulátorral van felszerelve, amely egy töltéssel akár 800 kilométer megtételét is lehetővé teszi. Az akkumulátor önmagában 642 kilogrammot nyom és 800V DC töltést is támogat. A kezdő ára a körülbelül 25,500 euró (kb. 9 000 000 Ft), így a Tesla Model 3 és a BYD Seal modellekkel versenyezhet majd a kínai piacon. A Xiaomi nemcsak az autóval, hanem az egész MI (MIUI) ökoszisztémájával és több száz hardvertermékével is megkülönböztetné magát a versenytársaktól.

A legújabb pletykák szerint az autó talán már októberben a piacra kerül, nem decemberben, ahogy azt korábban gondoltuk.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!