A Xiaomi a közeljövőben, valószínűleg szeptemberben jelenti be az új csúcskategóriás őszi készülékeit. Ezek között lesz a Xiaomi 13T sorozat alap és Pro modelljei is. A Xiaomi 13T Pro már elkezdte megkapni az első hivatalos tanúsítványokat, és az elmúlt időszak pletykái alapján egy átcímkézett Redmi K60 Ultra változatról van szó, amit nemrégiben mutattak be Kínában. Most az NCC adatbázisban felbukkant képek erősítik meg a dizájnt. Alább pedig részletek következnek.

Xiaomi 13T Pro

A Xiaomi 13T Pro fehér vagy fekete színben lesz elérhető, és a prémium kivitel megerősítést nyert. A készülék nagyméretű OLED kijelzővel, üveghátlappal és alumínium kerettel fog megjelenni. A specifikációkat illetően már tudjuk, hogy a telefon 6,67 hüvelykes OLED panellel jön, 2712 x 1220 pixel felbontással és 144Hz-es frissítési rátával. Alattuk egy csúcskategóriás MediaTek Dimensity 9200+ lapka dolgozik majd, és a legmagasabb konfigurációban 12 GB RAM-mal és 512 GB tárhellyel számolhatunk.

MediaTek Dimensity 9200+ lapka a Xiaomi 13T Pro motorháztetője alatt

Az akkumulátor kapacitása 5000 mAh lesz, ami 120W-os gyorstöltést támogat. Elöl egy 20 megapixeles szelfikamera kap helyet, hátul pedig egy 50 megapixeles főkamera, egy 13 megapixeles ultrawide és egy 50 megapixeles telefotó lencse segíti a zoomot. A telefon IP68-as minősítést kapott, ami víz- és porállóságot garantál. Nemrégiben derült ki, hogy a Redmi K60 Ultra öt évig frissül majd, ezért valószínű, hogy a Xiaomi 13T Pro is hasonló “kezelésben” részesül.

A Xiaomi még nem jelentette be a sorozat hivatalos megjelenési dátumát, de világos, hogy ez az ősz folyamán fog megtörténni. Valószínűleg hamarosan elindítanak egy kampányt a közösségi média felületeiken.