Múlt héten az interneten először bukkantak fel információk a Xiaomi 14 sorozat specifikációiról. Nem sokkal később, a tippelő, Digital Chat Station 2D terveket is közzétett, melyek a vállalat új csúcskészülékének külsejét ábrázolják. Bár a tippelő gyakran közöl hiteles információkat, fontos tudni, hogy a Xiaomi még módosíthat a készülék külsején a bemutató előtt. A sorozat premierje az év végén várható, így javasolt egyelőre szkeptikusan kezelni a híreket.

Xiaomi 14

Ha a kiszivárgott képek valódiak, a Xiaomi 14 érdekes újításokat hozhat. Az okostelefon lapos kijelzővel, rendkívül vékony szegéllyel és központi selfie-kamerával jelenik meg, amely a korábbi modellhez hasonlóan kialakítva. A hátlapon ismerős fényképezőgép-modul található, mely a Xiaomi 13-hoz hasonlóan néz ki, de nagyobb érzékelőkkel. Itt várhatóan széles látószögű, ultrawide és telefotó kamerát, valamint LED vakuval találkozhatunk.

A specifikációkról szólva, a Xiaomi 14 valószínűleg Snapdragon 8 Gen 3 lapkát, 4860 mAh-s akkumulátort tartalmaz, amely támogatja a 90W-os gyorstöltést és a 50W-os vezeték nélküli töltést. A Xiaomi 14 mellett a Xiaomi 14 Pro is megjelenik, mely 5000 mAh-s akkumulátort és 120W-os töltést ígér.

A Xiaomi 14 alapmodellje valószínűleg kompakt méretű marad. A Xiaomi 13 kijelzője 6.36 hüvelyk, így versenyre kelhet olyan modellekkel, mint a Samsung Galaxy S23 és az ASUS Zenfone 10. További információk várhatók az interneten a közeljövőben. A Xiaomi 14 sorozat bemutatója a Snapdragon 8 Gen 3 bemutatója után várható az év végén.