A Tesla nemrégiben bejelentette a Model 3 frissített változatát. Az autó újraértelmezett karosszéria- és fényszóró-dizájnnal, valamint akár 680 kilométeres hatótávval érkezik. A változás hat év után érkezik, több mint kétmillió világszerte eladott Model 3 után. Itt beszélünk a frissített változat által hozott újdonságokról.

Rögtön szembetűnik a karosszéria élesebb és kissé “agresszívabb” megjelenése. Az autó elején új, élesebb sarkokat és vonalakat találunk, különösen a lökhárítónál. Az alsó részen egy trapéz alakú “légbeömlő” is megjelenik. A formatervezés nemcsak esztétikai, de aerodinamikai szempontból is fejlődött, ami különösen fontos egy elektromos autónál.

Tesla Model 3 Facelift
Tesla Model 3 Facelift

A fényszórók is megújultak: keskenyebbek lettek és az LED-kontúrjuk is változott. A lökhárító kiemelkedőbb és az előlap központi részében majdnem egyenes szöget alkot. A Tesla szerint ezek a dizájnváltozások több mint 8%-kal növelték az aerodinamikai hatékonyságot, anélkül hogy a lapkát vagy az elektromotorokat módosították volna.

Tesla Európában is bemutatta a frissített Model 3-at: Új fényszórók, élesebb dizájn és nagyobb hatótáv

A oldalsó részek ugyan maradtak, de a hátsó részen újdonságokat találunk. Itt is több éles vonal és szegély jelenik meg, valamint új, “C” formájú hátsó lámpák, amik a hátsó szárny felé hajolnak. A teszt fotókon látható Ultra Red szín, amely az S modell rajongói között is nagy népszerűségnek örvend, de egy új, világosabb szürke szín is elérhető lesz.

Tesla Model 3 Facelift

Az utastérben is találunk újdonságokat. A műszerfal minimalisztikus és a multimédia rendszer egy 15,4 colos kijelzővel rendelkezik. A frissített Model 3-ban most már van egy 8 colos kijelző is a hátsó utasoknak, amely a klímavezérlést és más multimédiás funkciókat tartalmaz. Az utastérben alumínium díszítések és új kárpitok is helyet kaptak. A hangszigetelés és az új akusztikus üvegek is fejlődtek, valamint egy új, hangulati világítási rendszer is hozzáadódott.

Tesla Model 3 Facelift

A Tesla ebben a frissítésben a kormány mögötti vezérlőkarokat új gombokra cserélte, amelyeket közvetlenül a kormányon helyeztek el. Ez a megoldás megegyezik a Model S és X modellekével.

Tesla Model 3 Facelift
Tesla Model 3 Facelift

A Long Range verzióban most már 17 hangszóró biztosítja a zenei élményt, ami hárommal több a korábbi konfigurációnál, és két mélysugárzóval valamint két erősítővel is bővült a rendszer. A RWD változat esetében 9 hangszórót, egy mélysugárzót és egy erősítőt találunk, továbbá egy új mikrofon is helyet kapott a kormányon, amely javítja a telefonhívások hangminőségét.

Tesla Model 3 Facelift

Elérhetőség

A Tesla még nem jelentette be a frissített Model 3 árait. Az autó két változatban lesz elérhető: az RWD változat 554 km (18 colos felnivel) vagy 513 km (19 colos felnivel) hatótávval, míg a Long Range változat 678 km (18 colos felnivel) vagy 629 km (19 colos felnivel) közötti hatótávot kínál.

Az új Model 3-asokat Európában október végétől kezdik szállítani.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!