A nyár idén számos csúcskategóriás készülék bemutatásával lesz emlékezetes. A Motorola RAZR 50 sorozat már megjelent, és a Samsung, valamint a HONOR is készül a Fold6/Flip6, illetve a Magic V3 és Magic Vs3 modellek bemutatására. Most pedig itt van a Xiaomi Mix Fold 4, amely szintén hamarosan debütálhat.

Ma lehetőségünk nyílt egy hiteles renderképre vetni egy pillantást, amely az új telefont ábrázolja. A képet a híres tippelő, Evan Blass osztotta meg az x.com oldalon. A dizájn szinte véglegesnek tűnik, bár apró változások még előfordulhatnak a hivatalos bejelentésig.

Dizájn és kamerarendszer

A renderkép sajnos csak a telefon hátulját mutatja, de így is sok részletet felfed. Különösen a kamera kelti fel a figyelmünket: négykamerás rendszer, LED villanóval és valószínűleg egy 3D ToF érzékelővel. A Leica felirat is jól látható, ami a kamerarendszer minőségét hivatott kiemelni. A hatalmas, téglalap alakú modul egy műbőr borítású hátlapon helyezkedik el.

Várhatóan lesz üveg hátlapú változat is, valamint többféle színvariáció. A hardver tekintetében egy Snapdragon 8 Gen3 processzorra számíthatunk, IPX8 vízállósági tanúsítvánnyal, minimum 5000 mAh-s akkumulátorral, amely 67W-os gyorstöltést támogat, és egy 50 MP-es főkamerával, amely OIS-t és 1/1,55″-os érzékelőt tartalmaz.

További kamera specifikációk

A főkamera mellett egy 60 MP-es OmniVision OV60A teleobjektív (1/2,8″, 2x zoom), egy 12 MP-es ultraszéles látószögű kamera és egy 10 MP-es periszkópos teleobjektív (5x optikai zoom) található. Ezek az adatok nagyon ígéretesek, és a bemutató dátuma is közeledik: július 1. és szeptember 30. között várható, és a Mix Fold 4 mellett akár a MIX Flip változat is megjelenhet.