Múlt hónapban a WhatsApp számos új funkció bevezetését jelentette be. Egyesek hivatalosan bemutatásra kerültek, míg másokat a Béta-verziókban találtak meg a felhasználók. Legutóbb a WhatsApp támogatást kapott a Wear OS-hez, bevezették az üzenetek szerkesztésének funkcióját, és hamarosan a felhasználók egyedi felhasználónevet is választhatnak. Most pedig azt is megtudhattuk, hogy telefonunk kijelzőjét megoszthatjuk videóhívás során. További részleteket alább talál.

Az információk a WABetainfo-n keresztül érkeztek. Az új lehetőség a WhatsApp Beta 2.23.11.19 verziójában érhető el. Ahogy a képeken is látható, egyetlen gomb megnyomásával aktiválható videóhívás közben.

Új funkcióként a WhatsApp mostantól lehetővé teszi a felhasználóknak telefonkijelzőjük megosztását videóhívások során

A képernyőmegosztás nem újdonság a Meta számára, hiszen a Messenger már régóta kínálja ezt a lehetőséget. Ez a funkció különösen hasznos lehet, ha például távolról kell segítenünk valakit a családban a telefonjával kapcsolatos problémák megoldásában.

A Zoom és a Microsoft Teams már régóta integrálva tartalmazza ezt a funkciót. Egyelőre nem tisztázott, hogy mikor lesz hivatalosan elérhető ez az opció a WhatsApp nyilvános frissítésében. Mivel a Messenger már rendelkezik ezzel a funkcióval, valószínű, hogy a következő hetekben érkezhet, mivel a fejlesztők már valamelyest ismerik ezt.