A WhatsApp végre megadta a rajongóknak régóta várt lehetőséget, hogy elküldött üzeneteiket 15 percen belül szerkesszék. Az így módosított üzenetek egyszerűen “szerkesztett” megjelöléssel jelennek meg, és a címzett már nem látja az eredeti üzenetet.

Hosszú várakozás után: Szerkeszthetők a WhatsApp-on elküldött üzenetek

Az üzenet szerkesztése nem küld új csevegési értesítést a beszélgetésben részt vevő személyeknek. Ez az opció csak az üzenetekre vonatkozik, nem engedélyezett a fotók, videók vagy más médiafajták, illetve a feliratok szerkesztése. Hogyan szerkeszthetünk egy WhatsApp üzenetet? Android esetében hosszan nyomjuk meg az üzenetet, majd nyomjuk meg a “More” gombot.

Hosszú várakozás után: Szerkeszthetők a WhatsApp-on elküldött üzenetek

iPhone/iOS esetén szintén hosszan nyomjuk meg az üzenetet, majd nyomjuk meg a Szerkesztés gombot. Asztali gépen húzzuk az egérmutatót az szerkeszteni kívánt üzenet fölé, majd kattintsunk a Menüre és a Szerkesztés üzenetre. Ha kész vagyunk, kattintsunk a pipára és frissítsük az üzenetet. Ez a funkció már hónapok óta elérhető a WhatsApp béta tesztelői számára.

A következő hetekben pedig már Androidon, iPhone-on és asztali gépen is elérhetővé válik. A WhatsApp funkciója hasonló az Apple iMessage szerkesztési funkciójához, amely egy éve debütált. Kiválóan használható arra az esetre, amikor hibát követünk el, vagy dühből írtunk valamit, és meggondoljuk magunkat. A WhatsApp garantálja, hogy a szerkesztett üzenetek – akárcsak a személyesek, a média és a hívások – végpontok közötti titkosítással védettek.