A vivo diszkréten jelentette be legújabb okostelefonját, a vivo Y78-at, ami egyelőre csak Szingapúrban lesz elérhető. Fontos megjegyezni, hogy ez a készülék nem azonos a Kínában bevezetett változattal, hanem inkább egy globális kiadás, ami sokban hasonlít az áprilisban bemutatott vivo Y78+-ra. Egyedülálló dizájnjával, nagyméretű kijelzőjével és a Kínában megjelent Y78-tól eltérő lapkával képes lenyűgözni a felhasználókat. Alább további részletek következnek.

A vivo Y78 a tágas képernyő és az erős lapka kombinációjával érkezik a világpiacra

A vivo Y78  egy nagyméretű, 6,78 hüvelykes kijelzővel büszkélkedik. Az AMOLED panel Full HD+ felbontást, 120Hz-es frissítési rátát és 20:9 képarányt kínál, ami hűen tükrözi a vivo elkötelezettségét a kiváló vizuális élmény iránt. A készülék 164,3 x 74,8 mm méretű, mindössze 7,9 mm vastagságú, és 177 grammot nyom. Házát műanyag borítja, de IP54-es védettséggel rendelkezik a víz és por ellen, így biztosítva a tartósságot.

A vivo Y78 a tágas képernyő és az erős lapka kombinációjával érkezik a világpiacra

A kijelző körüli keret rendkívül vékony, ami modern, elegáns megjelenést kölcsönöz a készüléknek. A 16 MP-es szelfikamera diszkréten beépített, egy apró kivágásban helyezkedik el. A hátlapon három kamera található, amelyek közül az elsődleges 64 MP-es, F/1.8-as nyílású és optikailag stabilizált. A másik két kamera 2 MP-es, egyikük makró, a másik pedig bokeh felvételek készítésére szolgál. A készülék belső hardvere is figyelemreméltó: Snapdragon 695 5G lapka hajtja, amihez 8 GB RAM és 256 GB tárhely társul.

A vivo Y78 a tágas képernyő és az erős lapka kombinációjával érkezik a világpiacra

A készülékben található virtuális RAM funkcióval az összes memória kapacitás akár 16 GB-ra is bővíthető, továbbá a microSD kártyahely lehetőséget biztosít a tárhely növelésére. A vivo Y78 képes Full HD minőségben, 30 FPS sebességgel videót rögzíteni, és 5000 mAh kapacitású akkumulátorral van felszerelve. Támogatja a 44W-os vezetékes gyorstöltést, és a csomagban megtalálható a töltő, tápkábel, valamint egy védőtok is. Mindezt figyelembe véve, a vivo gondoskodik róla, hogy a felhasználói élmény minden szinten magas színvonalú legyen.

A vivo Y78 a tágas képernyő és az erős lapka kombinációjával érkezik a világpiacra

A vivo Y78 két színben lesz elérhető, Álmodozó Aranyban és Lángoló Feketében, azonban az árakat még nem hozták nyilvánosságra. A vivo Y78 a vivo Y72 közvetlen utódjaként érkezik. Figyelembe véve, hogy a Y72 modell ára piaci bevezetésekor középkategóriás volt, várhatóan a Y78 modell kicsit magasabb árszegmensben lesz pozícionálva, mivel több és fejlettebb funkcióval rendelkezik.