A napokban nagyszerű hír érkezett a Wear OS operációs rendszert futtató okosórák felhasználói számára. A WhatsApp bejelentette, hogy hivatalosan is integrálta alkalmazását ezekre az intelligens eszközökre. Legyen szó akár egy Pixel Watch-ról, Galaxy Watch 4-ről, Galaxy Watch 5-ről vagy netán egy Fossil Gen 6-ról, hamarosan a csuklójukról nézhetik meg a csevegéseket, gyorsan küldhetnek szöveges vagy hangüzeneteket.

Gyorsabb kommunikáció csuklóról: a WhatsApp már Wear OS okosórákon is fut

A WhatsApp alkalmazás telepíthető Wear OS 3.0 rendszeren futó eszközökre. Azonban fontos megjegyezni, hogy a működéséhez mind a mobiltelefonon, mind az okosórákon a WhatsApp Beta verziójának 2.23.10.10-nek kell lennie telepítve. Ha tesztelőként szeretne hozzáférni ehhez a verzióhoz, látogasson el a Google Play oldalára. Miután megkapta a frissítést, telepítheti az alkalmazást az okosórára is.

Gyorsabb kommunikáció csuklóról: a WhatsApp már Wear OS okosórákon is fut

A Wear OS-es WhatsApp lehetővé teszi szöveges vagy hangüzenetek küldését a mentett kontaktoknak. Érdemes megjegyezni, hogy új beszélgetést nem lehet az okosóráról kezdeni. Megtekinthető a legutóbbi kapcsolatok listája, beállítások, és két gyors elérési lehetőség, a “WhatsApp Contacts” és a “WhatsApp Voice Message”.

Az alkalmazás a régebbi beszélgetések megtekintését is lehetővé teszi, hiszen szinkronizálja azokat a mobiltelefonnal. Válaszolhatunk az üzenetekre a “Válasz” opcióval, használhatjuk a hangunkat diktáláshoz, vagy a virtuális billentyűzetet. Az alkalmazás stabil verziója várhatóan néhány hét múlva érkezik.