A WhatsApp-ról ismert közösségi platform az elmúlt hónapokban több újdonságot is bemutatott. A Meta (korábban Facebook) által működtetett üzenetküldő alkalmazás a közelmúltban felzárkózott a Telegramhoz, majd elkezdett felhasználók által régóta várt funkciókat bevezetni. A wabetainfo.com-on megjelent információk szerint az alkalmazás legújabb bétaverziója már tartalmazza azt az opciót, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyedi felhasználónevet válasszanak.

WhatsApp: A személyre szabott felhasználónév a titokzatosságod új kulcsa

Ez a funkció még fejlesztés alatt áll, ezért csak korlátozott számú tesztelő számára érhető el. A csatolt képernyőképen látható, hogy a WhatsApp lehetőséget biztosít a felhasználónév beállítására a beállítások menüben, a “Profil” szekcióban. Ez a lépés nagyban növelheti a felhasználók anonimitását, hiszen a telefonnumerek helyett egyedi azonosítókat használhatnak a beszélgetésekben.

Mivel a funkció még fejlesztés alatt áll, korai lenne megjósolni, hogy hogyan fog működni. Lehet, hogy ez csak egy módszer arra, hogy a felhasználók privát módon léphessenek kapcsolatba olyan üzletekkel, amelyek nem szeretnék közzétenni telefonszámukat. A wabetainfo.com munkatársai megerősítették, hogy minden beszélgetést továbbra is végpontok közötti titkosítás védelmez.

Az elkövetkező időszakban több részletet is megtudhatunk a fejlesztés alatt álló funkcióról.