Az elmúlt időszakban öt új Huawei telefon szerezte meg a Bluetooth SIG tanúsítását, és azonosítójuk alapján mindegyik támogatja majd a 5G-kapcsolatot. Az újonnan tanúsított eszközök az ADA-AN00, PSD-AN00, ADA-TN00, BLK-AN00 és a BLK-TN00 modellszámokat viselik, ahol az AN és TN utótagok a 5G-kapcsolatot jelzik. Példaként említhetjük, hogy a 4G-kapcsolatot támogató Huawei telefonok, mint a Mate 50 (CET-AL00), Mate X3 (ALT-AL00) és P60 Pro (MNA-AL00) mind az AL utótagot viselik. Az új eszközökről ezen kívül csak annyit tudunk, hogy a Bluetooth 5.2 kapcsolatot is támogatják.

Úgy látszik, mégis jön az 5G a Huawei telefonjain: A Bluetooth SIG megerősítette az új modellek létezését

Továbbá a lista tartalmazza a Huawei nova 13, nova 14, nova 15 és nova 16 sorozatú telefonjait is. Ezek is elérhetőek lesznek alap, Pro és Ultra változatokban, azonosítóik alapján pedig mindegyik támogatja a 5G-kapcsolatot.

Úgy látszik, mégis jön az 5G a Huawei telefonjain: A Bluetooth SIG megerősítette az új modellek létezését

Egy közelmúltbeli Reuters-jelentés szerint a Huawei a kínai SMIC vállalattal dolgozik együtt 5G lapka fejlesztésén, mely az SMIC N+1 gyártási folyamatát és a Huawei elektronikai tervezési (EDA) szoftvereszközeit használja. A gyártás során előállított lapkák hozama várhatóan 50% alatt lesz, az előrejelzések szerint pedig kezdetben 2-4 millió 5G lapkaegységet állítanak elő.

A hírek szerint a Huawei ebben az évben tervezi piacra dobni első 5G-képes telefonjait, melyek ezt az új lapkát használják, valószínűleg a Mate 60 sorozat részeként.