Biztosan sokatok már hallott olyan elméleteket, amelyek a Huawei újabb technológiai fejlesztéseiről szólnak. Nos, a Digitimes információi szerint ezek a pletykák hamarosan valósággá válhatnak, ugyanis a hírek szerint a Huawei és a SMIC (Semiconductor Manufacturing International Corporation) együtt dolgozik egy 7 nanométeres 5G lapkán.

A Nikkei Asia szerint a Huawei hamarosan megkezdi a 5G lapkák tömeggyártását a SMIC-kel karöltve. A cél az, hogy a vállalat újra gond nélkül kezdhessen okostelefonokat gyártani ebben az évben. Korábban hallottunk már arról, hogy egy 5G támogatással rendelkező Huawei Mate 60 lehet az őszi újdonság, amit egyébként nem kell trükkökkel üzembe helyezni.

Az Egyesült Államok 2019 óta szankciókat rótt ki a Huawei-re, amelyek miatt a vállalatnak nincs hozzáférése a 5G technológiához, a Google Play Store-hoz és más fontos alkotóelemekhez. A SMIC, vagyis a Semiconductor Manufacturing International Corporation, egy olyan vállalat, amelyet részben a kínai állam birtokol, és olyan nagy nevek, mint a Huawei, Qualcomm, Broadcom és Texas Instruments szerepelnek a megrendelői listáján.

A SMIC DUV (Deep Ultraviolet) technológiát használ a 7 nm-es lapkák gyártására, de a gyártási hatékonyságuk csak 50%. Mindez egy időben történik, amikor a nagy tech cégek hamarosan 4 nm-ről 3 nm-re váltanak a okostelefonjaikban. Júliusban a Reuters három forrásra hivatkozva arról írt, hogy a Huawei még 2023-ban elkezdi a 5G-s Huawei P60 gyártását.

A Huawei, amely egyszer a világ második legnagyobb okostelefon gyártója volt, 2022-re piaci részesedése mindössze 2% lett a Canalys adatai szerint. A helyzet Kínában sem rózsás, itt 13%-os piaci részesedése van, és a 6. helyet foglalja el.