A Nothing, amely a különleges okostelefon dizájnjairól ismert, bemutatta legújabb alkotását, a CMF Phone (1)-et. Ez a telefon a márka megfizethető CMF almárkájának része, és különleges „leleplezési” kampánnyal hívta fel magára a figyelmet, ahol kilenc nap alatt egy ismert influencer fokozatosan mutatta be az eszköz különböző komponenseit. A nyolcadik napnál tartunk, és most végre láthatjuk a telefon hátlapját és teljes dizájnját.

A Nothing új telefonja egyedi hátlappal és kitámasztóval
A Nothing új telefonja egyedi hátlappal és kitámasztóval

Egyedi funkciók

A CMF Phone (1) egyik legérdekesebb jellemzője a hátoldalon található forgatható tárcsa, amely hasonlít a CMF Buds alumínium ötvözetből készült tárcsájára. Ez a tárcsa kiegészítők, például nyakpánt vagy összehajtható kitámasztó rögzítésére szolgál. Bár a Nothing nem árulta el a pontos funkcióját, a tárcsa hasonlósága a CMF Neckband Pro fejhallgató okos tárcsájával arra utal, hogy valószínűleg hangerő, lejátszás és egyéb beállítások vezérlésére is használható.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CMF by Nothing (@cmf.tech)

Cserélhető hátlap

A telefon másik figyelemre méltó jellemzője a könnyen eltávolítható hátlap, amelyről korábbi előzetesek már tettek utalást. Ez a hátlap különböző színekben érhető el (fekete, kék, világoszöld és narancs), és a hozzá tartozó kis csavarhúzóval könnyedén cserélhető. Ez lehetőséget ad a testreszabásra, így a felhasználók megváltoztathatják a telefon megjelenését vagy akár funkciókat is hozzáadhatnak, például egy nagyobb akkumulátort vagy kártyatartót.

Bár még nem tisztázott, hogy más cégek készítenek-e alternatív hátlapokat, a dizájn lehetőséget ad a telefon képességeinek bővítésére különböző kiegészítőkkel. Azonban a Nothing még nem erősítette meg, hogy a hátlap eltávolítása hozzáférést biztosít-e a telefon belső részeihez, beleértve az akkumulátort is. Valószínűbb, hogy ez a funkció inkább az esztétikai testreszabást és funkcionalitást szolgálja, mint a javíthatóság növelését.

CMF Phone (1) kamera
CMF Phone (1) kamera

Kiegészítő eszközök

A CMF Phone (1) mellett a Nothing a CMF Buds Pro 2-t és a Watch Pro 2-t is bemutatja a közelgő „Community Update” eseményén, amelyre július 8-án, 11 órakor kerül sor (magyar idő szerint). Ezek az új termékek tovább hangsúlyozzák a Nothing elkötelezettségét az innovatív és megfizethető technológiai megoldások iránt.