A Netflix 2023-ban lépett az elsők között a jelszó-megosztás ellen, és most más platformok is hasonló intézkedéseket terveznek. Bár a Netflix kezdetben néhány előfizetőt veszített, azóta milliókat sikerült hozzáadnia. A Disney+ is ugyanezen az úton szeretne haladni.

Bob Iger, a Disney vezetője azt nyilatkozta, hogy az év végén megújítják a felhasználói feltételeiket. Különös figyelmet szentelnek a fiókmegosztás korlátozására. 2024-től pedig új stratégiákat terveznek bevezetni, hogy növeljék bevételüket. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a Netflix már most is pótdíjat számít fel azoknak, akik másokkal osztják meg fiókjukat, különösen, ha azok más IP-címről vagy lakcímről lépnek be.

Bár Iger nem árulta el, pontosan hányan osztják meg a Disney+ fiókjukat, de elismerte, hogy ez egy nagy szám. A technológiai háttérük pedig lehetővé teszi a bejelentkezések nyomon követését. A Disney nemrég egy új szolgáltatási csomagot is bemutatott: a Disney+ és a Hulu együtt havi 19,99 dollárért kapható (kb. 6800 Ft), és ez az ajánlat szeptember 16-án debütált az USA-ban. Mindkét szolgáltatás ára október 12-től emelkedik.

A reklámmentes Disney+ díja 10,99 dollárról 13,99 dollárra nő (kb. 4800 Ft), míg a Hulu 14,99 dollárról 17,99 dollárra változik (kb. 6100 Ft). 2023-ban a Disney+ előfizetők száma az USA-ban és Kanadában kissé csökkent, 46,3 millióról 46 millióra. A Disney India és a Hotstar viszont 12 millió előfizetőt veszített, így mostanra 40,4 milliójuk van. Mindez azért történt, mert a Disney nem tudta megtartani az Indian Premier League közvetítési jogait.