Híreink szerint a Netflix felhasználók közelebbről megismerhetik a streaming szolgáltató új stratégiáját, amely megszünteti a fiókjaikat másokkal való megosztásának korábban elfogadott gyakorlatát.

A streaming óriás ma hivatalosan is megerősítette a hírt, hogy hamarosan levelet fog küldeni azoknak a felhasználóknak, akik a saját háztartásukon kívül is megosztják a Netflix fiókjukat. Ez a lépés befejezi azt az időszakot, amikor lehetséges volt, hogy fiókadatainkat (e-mail cím és jelszó) másokkal is megosztva, a háztartásunkon kívül is használták az előfizetést.

A magyar Netflix felhasználók számára beköszönt a fiókmegosztás végkora

Bár a hivatalos közlemény nem részletezi, hogyan fogja a Netflix ellenőrizni a fiókjaik megosztását, fontos figyelmeztetést tartalmaz a felhasználók számára. E szerint az eddigi “vendég” profilok átalakíthatóvá válnak egyedi előfizetéssé. Emellett bevezetnek egy 990 forint/hó plusz díjat a megosztott profilok számára, amely lehetővé teszi, hogy továbbra is használják az előfizetést.

Bár még nem pontosan ismertek a részletek, ez a lépés minden bizonnyal változásokat fog hozni a Netflix használatába, és alapjaiban változtathatja meg a streaming szolgáltatások megosztásának gyakorlatát.