Augusztus 14-én a Xiaomi egy nagyszabású esemény keretében több új okoseszközt is bemutat. Ezek között találjuk a MIX Fold 3 összecsukható telefont, valamint a Samsung Galaxy Tab S9 Ultra vetélytársának készült Xiaomi Pad 6 Max táblagépet. Már meg is kaptuk az első hivatalos előzetes képeket a táblagépről, amelyekből kiderülnek az eszköz néhány főbb jellemzői.

Xiaomi Pad 6 Max

Ez az új készülék lenyűgöző 14 hüvelykes kijelzővel érkezik. Láthatóan egyre nagyobb igény mutatkozik ekkora táblagépek iránt, különben nem lennének ilyen “óriás” kategóriájú modellek a piacon. Kiderült, hogy a Xiaomi Pad 6 Max kijelzője 62%-kal nagyobb, mint a Pad 6-é, és egy nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 8+ Gen1 lapkával van felszerelve.

Xiaomi Pad 6 Max

A táblagép 12 GB RAM-mal, Android 13-mal és 67W gyors töltési képességű akkumulátorral érkezik. A képeken egy vékony, fémtestű táblagépet láthatunk, hátul dupla kamerával, amelyben egy 3D ToF szenzor is található különböző alkalmazásokhoz. Ugyanez a szenzor az elülső kamerában is megtalálható az arc azonosításához és az automatikus lejátszás/szüneteltetés funkcióhoz, amikor a készülék észleli a tekintetet/szemet.