A tavasz vége nem csupán nyári hőmérsékletet hozott, hanem új felhasználói szabályokat is a népszerű videó-streaming platform, a Netflix részéről. Bevezetésre került, ahogy azt korábban is bemutattuk, egy rendszer, mely gátolja a jelszó megosztását. Ezentúl kötelező meghatároznod, honnan nézed a Netflixet, nem oszthatod meg a fiókot azokkal a barátaiddal, akiknek addig a jelszót adtad.

Hogy barátaid vagy családtagjaid továbbra is hozzáférhessenek a video-streaming hálózathoz, további 990 Ft kell fizetned minden olyan profilért, mely a te által beállított lakcímtől eltérő helyről nézi a Netflixet. Kutatásaink szerint egy fő profil és maximum két további profil használata lehetséges, melyekre ezek a plusz költségek vonatkoznak.

A mai hírünk lényege, ahogyan a címben is utaltunk rá, a felhasználók tömegesen kezdenek lemondani a népszerű videó-streaming szolgáltatásról, az újonnan bevezetett, globálisan alkalmazott szabályok miatt. A szabály nemcsak nálunk, de az Egyesült Államokban is érvényes, ahol igazi felháborodás tört ki.

Sőt mi több, a híres Twitteren létrejött a #CancelNetflix mozgalom és hashtag, a felhasználók panaszkodnak, hogy a Netflix már nem olyan kényelmes, bár a havi díja sokkal magasabb volt, mint a versenytársaké, és a tartalom közepes színvonalú. Ezek a pozitívumok elvesztek az új szabályokkal, itt egy több mint 10 éve a platformot használó felhasználó nyilatkozatáról van szó.

A magyar Netflix felhasználók számára beköszönt a fiókmegosztás végkora

Nem tudjuk, hogy reagál majd a Netflix, a cég nemrégiben sugallta, hogy továbbra is növekedést várnak a bevételben, még a tömeges lemondások ellenére is. Emlékeztetőül, az idei év első negyedévében a Netflixnek 232,5 millió előfizetője (fizető fiókkal) volt, ebből 74,4 millió csak az Egyesült Államokban.

Várjuk, hogy meglátjuk, hogyan változnak majd ezek a számok a következő negyedévben. Te megtartod a Netflix előfizetésed még ezekben a körülmények között, vagy átmész más streaming platformokra? Várjuk a válaszokat a kommentekben!