A Huawei és a SMIC bemutatásra készül a legújabb 5nm-es Kirin lapkájával, amelyről azt állítják, hogy a teljesítménye meghaladja a Snapdragon 8 Gen 2-ét. Jasonwill, egy ismert tippelő a platformon, úgy véli, hogy ez az új lapka globális teljesítményben a Snapdragon 8 Gen 3-mal is versenyképes lehet, amely jelenleg a Qualcomm csúcsmodellje és 4nm-es gyártástechnológiát használ.

Az új 5nm-es lapka a Huawei Mate 70 sorozatban debütál majd, amely várhatóan az év végén kerül piacra. Az USA által bevezetett szankciók és egyéb korlátozások miatt a Huawei jelenleg nem képes 4nm-es és 3nm-es lapkák gyártására. Azonban a vállalat már korábban is bizonyította, hogy képes megbirkózni a kihívásokkal korlátozott erőforrások mellett is.

Az USA által bevezetett szankciók és egyéb korlátozások miatt a Huawei jelenleg nem képes 4nm-es és 3nm-es lapkák gyártására. Azonban a vállalat már korábban is bizonyította, hogy képes megbirkózni a kihívásokkal korlátozott erőforrások mellett is.

A Huawei a HarmonyOS NEXT operációs rendszer globális bevezetésére is készül, amely az év későbbi részében válik elérhetővé. Bár a pontos megjelenési dátum még nem ismert, számos fejlesztő már készen áll az új rendszer támogatására. Nem kizárt, hogy a HarmonyOS NEXT a Huawei P80 sorozaton debütálhat globálisan a következő évben.

A jelenlegi Kirin 9010 lapka, amely a Huawei Pura 70 Ultra-ban található, már most is kiváló teljesítményt nyújt, bár nem éri el a Qualcomm csúcsmodelljeinek szintjét. Az új 5nm-es Kirin lapka azonban jelentős fejlesztéseket ígér, és új mércét állíthat a teljesítmény terén.