A Huawei Pura 70 Pro szétszerelése rávilágított arra, hogy a kínai tech óriás egyre inkább hazai alkatrészekre támaszkodik. A Reuters által, az iFixit és a TechSearch International közreműködésével végzett elemzés szerint a készülék több kínai komponenst tartalmaz, mint korábban bármelyik másik modellje. Ez részben a Huawei ellen 2019-ben bevezetett amerikai szankciók következménye, amelyek korlátozták a vállalat hozzáférését a külföldi technológiákhoz, mint például az Intel és a Qualcomm alkatrészeihez.

Szétszerelés a Reuters-szel: a Huawei Pura 70 Pro alkatrész-stratégiája
Szétszerelés a Reuters-szel: a Huawei Pura 70 Pro alkatrész-stratégiája

A telefon egyik legérdekesebb része a Kirin 9010 processzor, amely a SMIC által gyártott 7 nm-es technológiát használja. Ez a lapka technológiai szempontból még nem éri el a versenytársak, például a Samsung Galaxy S24 Ultra vagy a OnePlus 12 által használt processzorok szintjét. Azonban a Huawei továbbra is jelentős fejlesztéseket tervez, többek között az 5 nm-es technológiára való áttérést 2024 végéig.

A Huawei Pura 70 Pro szétszerelése: több kínai alkatrész, mint valaha
A Huawei Pura 70 Pro szétszerelése: több kínai alkatrész, mint valaha

A telefonban található 1 TB-os NAND flash memória is figyelemre méltó, amelyet állítólag a Huawei HiSilicon tervezett és gyártott, bár valószínűleg más kínai beszállítók is részt vettek a gyártási folyamatban. Ezen kívül a készülék 12 GB RAM-ot tartalmaz, amelyet az SK Hynix szállít Dél-Koreából, ami szintén érdekes, tekintettel arra, hogy a vállalatnak elméletileg nem lenne szabad kereskednie a Huaweivel.

A Huawei egyéb komponenseket is behoz Kínából, beleértve a DRAM-t is, amelyet a ChangXin Memory Technologies gyárt. A készülék szenzorai közül a 6 tengelyes giroszkópot és az accelerometert a német Bosch szállítja, ami megerősíti, hogy a Huawei még mindig támaszkodik néhány kulcsfontosságú külföldi technológiára.

Ez a helyzet kihívásokat és lehetőségeket is jelent a Huawei számára, amint próbálja fenntartani technológiai versenyképességét a globális piacokon, miközben egyre inkább önellátóra törekszik.