Ma fontos híreink vannak a Huawei új termékeiről, a Volkswagen és Rivian közötti partnerségről, valamint egy új hivatalos Steam kontrollerről. Emellett beszámolunk az Amazon új AI chatbotjáról, amely „Metis” néven fejlesztés alatt áll, és a Google Chrome új keresési eszközeiről, amelyek mobilra érkeznek. További részletekért olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan befolyásolhatják ezek a fejlesztések mindennapi technológiai használatát.

Tech Radar 27.06.2024 – A nap témái:

1. Szivárgás szerint a Huawei négy új terméket dob piacra júliusban, köztük a Sound X 4 hangszórókat. Három év szünet után a vállalat frissíti a hangszórók sorozatát egy hatékony Sound X modellel. A Weibo tippmester @UncleKanshan szerint a Huawei egy új tabletet, két okostévét és egy továbbfejlesztett audiokészüléket készít elő (Huawei Central).

2. A Honda októberben dobja piacra az új elektromos N-VAN-t, 15 500 dolláros kezdőárral. Az N-VAN e akár 245 km WLTC hatótávot és 30 perces gyorstöltést kínál. A modell lapos padlóval és nagy belmagassággal rendelkezik, középső oszlop nélkül, nagy nyílást biztosítva az utasoldalon. Az N-VAN e G változat kereskedelmi használatra készült, míg az N-VAN e L4 verzió, változatos felhasználásra (Electrek).

3. A Volkswagen és a Rivian partnerséget kötöttek jövőbeli elektromos járműveik szoftverének fejlesztésére. A Volkswagen 5 milliárd eurót fektet a Rivianba, támogatva a startup bővítési terveit, beleértve az R2 SUV 2026-os bevezetését. Cserébe a Rivian megosztja fejlett szoftver- és elektromos architektúráját, felgyorsítva a Volkswagen EV-k fejlesztését (ArenaEV).

4. Az Amazon egy új AI chatbotot fejleszt, „Metis” néven, a Business Insider jelentése szerint. Az Olympus AI modellt és a RAG (retrieval-augmented generation) megközelítést fogja használni, lehetővé téve a naprakész információk elérését hiteles forrásokból. A Metis fejlesztésében közvetlenül részt vesz Andy Jassy vezérigazgató és az AI csapat, várhatóan szeptemberben debütál (Engadget).

5. A Samsung október 3-án, a Samsung Developer Conference 2024-en (SDC 2024) jelentheti be az Android 15-alapú One UI 7-et. Az esemény a San Jose McEnery Convention Centerben kerül megrendezésre, ahol a One UI 7 összes funkcióját bemutathatják, és a stabil verziót röviddel ezután kiadhatják. Az első modellek, amelyek megkapják a bétaverziót, a Galaxy S24 sorozat lesz (Neowin).

6. Az új Snapdragon X Elite laptopok kiváló hatékonyságot és teljesítményt nyújtanak, de nem mindenkinek valók. Egyes alkalmazások, mint például a Premiere Pro és a VPN-ek, még nem működnek ezekkel az eszközökkel. A játékélmény korlátozott, bár néhány cím, mint a Cyberpunk 2077 játszható. A Snapdragon X Elite chipeknek köszönhetően azonban a Windows ARM laptopok egyre versenyképesebbek (XDA Developers).

7. A Steam új hivatalos kontrollert kap, de nem a Valve gyártja. Az új kontroller, a Wireless Horipad for Steam, a Hori gyártja, és október 31-én kerül piacra Japánban, 7 890 yen (kb. 50 dollár) áron. A kontroller Bluetooth és USB-C csatlakozást kínál, valamint kiterjedt programozhatóságot a Hori szoftverén keresztül, de nem tartalmaz rezgést vagy trackpadeket (The Verge).

8. A Google Chrome új keresési eszközöket, személyre szabott gyorsbillentyűket és egyéb funkciókat kap mobilon. A frissítések közé tartoznak a helyi vállalkozásokkal való interakcióra szolgáló Chrome Actions, valamint a tabletek számára áttervezett címmező. A személyre szabott gyorsbillentyű javaslatok a felhasználók böngészési szokásaiból tanulnak, és gyakran látogatott oldalakat javasolnak. A keresési trendek javaslatai iOS-re is kiterjednek (Android Authority).

9. Az Apple új diagnosztikai eszközt indított Európában az iPhone és Mac készülékek DIY javításához. Ez a szoftver lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy azonosítsák a javításra szoruló alkatrészeket, ugyanazokat a tesztfunkciókat kínálva, mint a hivatalos szervizek. Az önkiszolgáló javítási program mostantól tartalmazza a 2024 márciusában bevezetett M3 processzoros MacBook Air modelleket is (Cult of Mac).

10. A WhatsApp teszteli a videóválaszok küldésének lehetőségét Androidon. Jelenleg csak szöveges vagy hangos válaszokat küldhet, de a 2.24.14.5 verziójú béta bevezeti a videóválaszokat. Bár még nem érhető el minden felhasználó számára, ez a funkció hamarosan szélesebb körben is megjelenik (9to5Google).

Iratkozz fel heti hírlevelünkre a legfrissebb hírekért: https://mobilissimohu.substack.com/