Az ASUS nemrég mutatta be legújabb okosóráját, a VivoWatch 6-ot, mely számos újdonsággal kívánja felkelteni a fogyasztók figyelmét a viselhető eszközök piacán. Bár a piacot nagy nevek, mint a Fitbit és az Apple uralják, az ASUS a fejlett hardver és az innovatív szoftverek kombinációjával próbálja magára vonni a figyelmet.

ASUS VivoWatch 6
ASUS VivoWatch 6

Dizájn és kijelző

Az ASUS VivoWatch 6 1,39 hüvelykes AMOLED kijelzővel érkezik, mely 350 nites fényerőt biztosít, és Gorilla Glass védi. Az óra klasszikus, kerek kijelzőjének köszönhetően elegáns és robusztus megjelenést nyújt. A tiszta és ellenálló kijelző kiváló láthatóságot biztosít még erős fényben is, így ideális társ a aktív életmódot folytató felhasználók számára.

ASUS VivoWatch 6

Egészségügyi és fitnesz funkciók

Az óra kiemelkedően teljesít az egészségügyi monitorozás terén, olyan funkciókat kínálva, mint a testösszetétel mérése, az alvásminőség elemzése, valamint a „Relaxációs Index” és a „Testi Harmónia Elemzés”. Ezek a funkciók az orvosi minőségű EKG és PPG szenzoroknak köszönhetők, melyek pontos és hasznos adatokat szolgáltatnak a felhasználók egészségi állapotáról.

ASUS VivoWatch 6
ASUS VivoWatch 6

Továbbá a VivoWatch 6 kettős sávos GPS-szel van felszerelve, ami ideálissá teszi szabadtéri tevékenységekhez, mint a futás vagy a kerékpározás. Az óra egyetlen töltéssel akár két hétig is használható, ezzel a viselhető eszközök élvonalába helyezve az akkumulátor élettartama szempontjából.

Elérhetőség és ár

Az ASUS még nem határozta meg, mely országokban lesz elérhető a VivoWatch 6, de az előzetes ár körülbelül 154 000 Ft, amely versenyképes ár-érték arányt kínál hasonló termékekhez képest.