A mai Tech Radar kiadásában a legfrissebb technológiai és innovációs fejleményeket tárgyaljuk. A fő témák között szerepel Jony Ive és Sam Altman új MI eszköze, az Intel skálázási technológiájának előrelépései és a Pixel 8a új specifikációi. További részletekért kérjük, olvassa el az alábbi cikkeket.

TECH RADAR 2024.04.07. – A nap témái:

1. Az Egyesült Államok figyelmeztette a NATO szövetségeseket, hogy Kína „aggodalmas mértékben” támogatja Oroszországot az ukrajnai konfliktusban, eszközöket és műszaki szaktudást biztosítva. Az USA Pénzügyminisztériuma kiemelte a szankciók kockázatát a támogatást folytató kínai vállalatok számára. (Biziday)

2. Az Android 15 magasabb szintű asztali módot fog tartalmazni, túlszárnyalva az iPhone funkcióit, a legújabb források szerint. Ez a frissítés átalakíthatja a telefonokat PC-szerű eszközökké, ígérve javított felületet és több hasznos funkciót az átlagos felhasználók számára. (Tom’s Guide)

3. A WhatsApp bevezet egy új értesítési funkciót a státuszfrissítésekhez az Android 2.24.8.13 béta verziójában, amely arra ösztönzi a felhasználókat, hogy ellenőrizzék a látatlan státuszokat, hogy ne maradjanak le fontos pillanatokról. Ez a fejlesztés növelheti a felhasználók közötti interaktivitást. (Huawei Central)

4. Jony Ive és Sam Altman egy új MI eszközt fejlesztenek, ami nem telefon formájú lesz. Ez az új termék, amely elméletileg a ChatGPT-től kapna energiát, ígér egy innovatív megközelítést a hordozható technológiában, jelentősen eltérve a hagyományos okostelefonok tervezésétől. (Android Authority)

5. Az Auto Pro X autós kijelzőket alakít át számítógépekké a Samsung Dex mód segítségével, lehetővé téve a felhasználók számára az Android Auto által nem támogatott alkalmazások használatát. Ez a dongle, amely az autó USB portjához csatlakozik, már 64,000 dollárt gyűjtött a Kickstarteren, messze meghaladva az eredeti 5,000 dolláros célját. (Android Authority)

6. A Huawei áprilisban új okos termékeket és táblagépeket fog piacra dobni. Április 18-án kerülnek piacra különböző intelligens eszközök, míg a MatePad táblagépek április 11-től lesznek kaphatók. Ez a termékbemutató magában foglalja a Huawei P70 sorozat lehetséges bemutatkozását is. (Huawei Central)

7. A Tesla augusztus 8-án mutatja be a robotaxiját, Elon Musk szerint. Ez a bejelentés azon jelentések tükrében érkezik, hogy a Tesla felhagy a megfizethető elektromos járművek terveivel, bár Musk ezt a pletykát cáfolja. A robotaxikra való összpontosítás jelentős stratégiai változást jelenthet a vállalat számára. (Engadget)

8. Kiszivárgott információk a Snapdragon X Plus-ról, egy új Qualcomm chipről Windows számára, ami ígéretesnek tűnik, mint egy olcsóbb verziója a Snapdragon X Elite chipnek. Ez a chip tíz maggal rendelkezhet az Elite tizenkettővel szemben, és támogatni fogja az X65 modemet. (9to5Google)

9. A Pixel 8a specifikációi kiszivárogtak a Google I/O konferencia előtt május 14-én, jelentős fejlesztéseket sugallva az előző modellhez képest. A telefon 6.1 hüvelykes OLED képernyővel, 120Hz-es frissítési rátával rendelkezik, és Tensor G3 processzorral lesz felszerelve. A fő kamera 64MP lesz, és a akkumulátor 27W-os töltést támogat. (PhoneArena)

10. Az Intel bevezette az XeSS 1.3-at a grafikai teljesítmény javítása érdekében, ígérve MI-alapú felbontásnöveléssel javított teljesítményt, átlagosan 10%-kal növelt FPS-sel. Ez a technológia segíthet az Intelnek felzárkózni a NVIDIA DLSS-hez, a Microsoft új DirectSR API-jának támogatásával. (Windows Central)

11. A Denza a Mercedes nevét használja az új EV modelljének népszerűsítésére, annak ellenére, hogy a Mercedesnek csak 10%-os részesedése van a vállalatban. Az új luxus szedán, amelyet Stuttgart utcáin mutattak be, leírása szerint „az új luxus szedán a Mercedes-Benz és a BYD-tól”, bár a együttműködés most már korlátozott. (Arena EV)

12. A román maffia Bluetooth lehallgató eszközöket használ bankkártya adatok ellopására az USA-ban, a Martin megyei seriff szerint. Ezek az új skimming eszközök nehezen észlelhetők, és gyakran kolduló személyek által üzemeltetettek a közeli helyeken, kihasználva a közönség együttérzését. (CBS12)

További információkért és frissítésekért iratkozzon fel heti hírlevelünkre: itt.