Áprilistól a Yettel is megkezdi a kiváló állapotú, használt prémium okostelefonok kereskedelmét, követve ezzel a Magyar Telekom példáját. Ebben az új kezdeményezésben a vállalatnak az Európában piacvezető, felújított elektronikai eszközökkel foglalkozó Recommerce lesz a partnere. A Yettel célja, hogy az új és meglévő ügyfelek számára egy költséghatékony, ugyanakkor környezettudatos alternatívát kínáljon mobiltelefon-vásárlás területén.

Yettel indulás a használt iPhone-ok piacán

Első körben az úgynevezett „A+ minősítésű” használt iPhone modelleket fogják kínálni, amelyek a vállalat ígérete szerint majdnem hibátlan állapotban lesznek. A készülékek egy részletes, 56 ponton alapuló technikai átvizsgáláson mennek keresztül, amely magában foglalja az akkumulátor, a kijelző, a funkciók és az adatok törlésének teljes körű ellenőrzését.

A kínálatban szereplő, független készülékeket 85%-osnál jobb akkumulátor-kapacitással, töltőadapterrel és töltőkábellel együtt kínálják. Az okostelefonok átlagosan ötéves élettartamot ígérnek, és a megfelelő tarifacsomag mellé választva, akár 100 ezer forintos árelőnnyel is elérhetők lehetnek a jelenlegi piaci árakhoz képest. A Yettel az okostelefonokat online, házhoz szállítással kínálja, két év garanciát és cserelehetőséget biztosítva.

A projekt sikerétől függően a Yettel eldönti a kezdeményezés jövőjét és az esetleges kínálati bővítést.

A felújított okostelefonok piaca az elmúlt időszakban jelentős növekedést mutatott globális szinten, így kiváló üzleti lehetőségeket kínálva a szereplők számára. A vásárlók döntéseiben egyre nagyobb szerepet kapnak a fenntarthatósági szempontok is.

A Yettel partnerének, a Recommerce Group-nak a budapesti irodájának megnyitása tovább erősíti a vállalat kelet-európai jelenlétét, így elősegítve a használt és felújított okostelefonok piacának bővülését.