Az okostelefon piacon az idei év fordulatot hozott, amikor a Samsung visszavette a vezető pozíciót az Apple-től. A Statcounter jelentése szerint, amely még az iPhone-ok dominanciáját mutatta 28,46%-os piaci részesedéssel szemben a Samsung 23,86%-ával, az új adatok mást sugallnak. A Counterpoint Research friss elemzése szerint, köszönhetően a januárban debütált Galaxy S24 szériának, a Samsung eladásai megugrottak.

Február hónapban a Samsung 19,69 millió okostelefont adott el, ezzel 20%-os részesedést szerezve a globális piacon, míg az Apple 17,41 millió iPhone értékesítésével 18%-on áll. Ez a változás elsősorban a Samsung erős amerikai és európai piaci teljesítményének köszönhető, amit az új Galaxy S24 modell sorozat húzott.

Annak ellenére, hogy az Apple az iPhone 15-ös szériáját csak szeptemberben indította, a piac reakciói már most láthatók. Az év további részében pedig mindkét vállalatnál megfigyelhető lesz az új modell sorozatok hatása. Kérdéses, hogy az Apple képes lesz-e visszaszerezni vezető pozícióját az ősszel érkező iPhone 16-széria segítségével, mely mesterséges intelligencia trükkökkel próbál majd kitűnni.