Mindenkivel előfordult már, hogy otthon felejtette a pénztárcáját, de a telefonját kevésbé valószínű. De ki ne ismerné azt az érzést, amikor edzőterembe, iskolába vagy munkahelyre érkezik, és rájön, hogy nincs nála az belépőkártyája? Ma megtudtuk, hogy a Wallet egy új frissítést kapott, ami lehetővé teszi a QR-kódok és vonalkódok mentését. Ezzel gyakorlatilag különböző szolgáltatásokhoz való hozzáférési kártyáinkat is el tudjuk tárolni az alkalmazásban.

A Google Wallet új funkciója: QR-kódok és vonalkódok tárolása
A Google Wallet új funkciója: QR-kódok és vonalkódok tárolása

Nyilvánvaló, hogy a QR-kódokhoz vagy vonalkódokhoz való hozzáféréshez elég egy fotót készíteni róluk. Valószínűleg a Google is ezt gondolta, amikor létrehozta ezt az opciót, így át tudjuk vinni a lefényképezett kódokat a Wallet alkalmazásba a gyors hozzáférés érdekében. Sajnos jelenleg ez a funkció csak a Pixel telefonokon érhető el, de valószínűleg hamarosan más készülékeken is elérhetővé válik.

A Google Wallet új funkciója: QR-kódok és vonalkódok tárolása

Ezen frissítéssel a Google hozzáadott egy lehetőséget az alkalmazás animációinak csökkentésére is. Így a fizetések gyorsabban végezhetők el. Tudjuk, hogy korábban is szó volt arról, hogy QR-kódok segítségével lehet-e fizetni. Sajnálatos módon ez a lehetőség még nem érkezett meg, tehát tovább kell várni. Tudjuk, hogy Indiában ez a fizetési mód népszerű, mivel nem minden terminálon van NFC, és a digitális fizetések így is könnyedén megvalósíthatók.

Egyelőre azonban az a lényeg, hogy a Walletben több kártyát is el tudunk menteni, beleértve azokat is, amelyek QR-kódokat és vonalkódokat használnak.