Már hozzászoktunk ahhoz az ötlethez, hogy a Huawei újra 5G-s telefonokat dob piacra, mint például a Mate 60. Most azonban a kínai cég többre vágyik. A Huawei már egy ideje foglalkozik az 5.5G eszközökkel, és most azt szeretnék, ha kínálnának nekünk egy telefont, amely egy új kapcsolódási szintet ér el.

A szakmabeli források szerint az első 5.5G-s okostelefonok nem érkeznek meg 2024 első feléig. Ennek ellenére a csúcskategóriás telefonok gyártói már az év végéig elérhetik az 5.5G sebességeket, akár 5000 Mbps-ig. Kíváncsiak vagyunk, hogyan lépnek majd fel a lapka gyártók és mikor váltanak ők is 5.5G sebességre.

De mit is jelent az 5.5G? Ez egy köztes frissítés az 5G és a 6G között. A Huawei szerint az 5.5G akár 10-szer gyorsabb lehet, mint a jelenlegi 5G hálózatok. Ez elméletileg akár 10 Gbps letöltési és 1 Gbps feltöltési sebességet is jelenthet. A Huawei jelenleg is részt vesz a 14. Global Mobile Broadband Fórumon.

Itt bemutatták az 5.5G alkalmazásait: támogatás 100 milliárd IoT-kapcsolat számára, eszközök közötti kommunikáció és detektálás, valamint MI alapú képesség. Fontos megjegyezni, hogy az 5.5G-t ne keverjük össze az 5G+-szal, ami már elérhető telefonokon és csak az 1 Gbps feletti sebességekig, akár 1.5 Gbps-ig terjed.