Az HONOR vezérigazgatója, Zhao Ming a közelmúltban nyilatkozott a Shenzhen-i Kutatólaboratórium első nyilvános bemutatóján, ahol a cég technológiai kutatás-fejlesztési eredményeit és céljait ismertette.

Zhao Ming elmondta, hogy a HONOR a 2022-es bevételének közel 10%-át fogja kutatás-fejlesztésre költeni. Az okostelefon-iparban kevés vállalat képes ennyi erőforrást fordítani a fejlesztésekre.

A HONOR vezérigazgatója, Zhao Ming: „Célunk az Apple iOS rendszerének megközelítése vagy felülmúlása”

A versenytársakról szólva, Zhao Ming megemlítette a Huaweit és az Apple-t. Szerinte az Apple gyengesége a rossz kommunikáció és az alacsony akkumulátor-élettartam, viszont a iOS az eköszitéma miatt mégis drága.

Az HONOR vezérigazgatója azt is elmondta, hogy a MagicOS 7.0 továbbfejlesztésével olyan élményt szeretnének nyújtani, ami versenyképes az iOS-szel. Céljuk, hogy az OS fluiditásában és ökoszisztémájában utolérjék vagy megelőzzék az Apple-t és saját maguk fejlesszék ki a kulcsképességeiket.

Zhao Ming szerint az Honor Magic5 sorozat kommunikációban, képernyőben, szemvédelemben és átfogó élményben nem talál vetélytársra a csúcskategóriás telefonok között.