Egy héttel a HONOR Magic V3 hivatalos bemutatója előtt kiszivárogtak a készülék élő képei a Weibo-n. A fotók a kék, piros és fehér verziókat mutatják, és megerősítik, hogy a Magic V3 lesz a világ legvékonyabb összecsukható okostelefonja, legalábbis a Xiaomi Mix Fold 4 megjelenéséig.

A Magic V3 hivatalosan július 12-én kerül bemutatásra Kínában, három másik eszközzel együtt: a Magic V3s, a MagicPad 2 és a MagicBook Art 14. A HONOR szerint a Magic V3 még vékonyabb lesz, mint a Magic V2, amely 156,7 x 74,1 x 9,99 mm méretű.

A készülék számos hardveres fejlesztést tartalmaz, köztük a legújabb Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 processzort és egy 3,5x optikai zoommal rendelkező periszkópos kamerát. A Magic V3 ugyanazzal az 5000+ mAh akkumulátorral és 66W vezetékes gyorstöltéssel érkezik, mint elődje, és 16 GB RAM-ot tartalmaz, bár a különböző RAM méretű verziók elérhetősége még nem tisztázott.

A Magic V3 nemzetközileg is elérhető lesz, de várhatóan legalább egy hónapot kell várni a kínai megjelenés után, hogy más piacokon is megvásárolható legyen.