A WhatsApp, a világ egyik legnépszerűbb üzenetküldő platformja, folyamatosan bővül új funkciókkal, amelyeket a Meta rendszeresen frissít. A legújabb bővítés az MI integrációjának köszönhetően még izgalmasabbá teszi az alkalmazást.

A Meta nemrég bevezette a Meta AI csevegést a platformjain, beleértve a WhatsAppot is, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy MI-vel beszélgessenek és képeket generáljanak. Most pedig a WhatsApp legújabb béta verziójában (2.24.14.13 Androidra) egy új, érdekes funkció tesztelése folyik: a felhasználók saját MI avatárt hozhatnak létre szelfik segítségével.

A Meta újítása: WhatsApp MI avatárok készítése szelfikből
A Meta újítása: WhatsApp MI avatárok készítése szelfikből

Az új funkció még fejlesztés alatt áll, és jelenleg nem elérhető a béta tesztelők számára, de már van róla előnézeti képernyőkép. A kép alapján egy dedikált oldal vagy beállítás fogja tartalmazni a képeket, amelyeket a felhasználók az avatar létrehozásához használnak. A Meta AI-val történő képgenerálás során a felhasználóknak be kell állítaniuk a szelfijeiket, majd a „Imagine Me” (Képzelj el engem) parancsot beírva kérhetik az avatárjuk létrehozását.

Az MI által generált kép 3D animált karakterként jelenik meg, amely hasonlít a felhasználó megjelenésére, de további részletekkel gazdagítva. Ha a felhasználók törölni szeretnék a szelfijüket, vagy új képet szeretnének beállítani, ezt megtehetik a Meta AI beállításain belül.

Az adatvédelem szempontjából, amikor a felhasználók más beszélgetésekben használják az MI parancsot, a Meta AI nem fogja olvasni a csevegéseket, csak a parancsokat. Ez a funkció választható lesz, így a felhasználók eldönthetik, hogy szeretnék-e használni. További információk várhatóak, amikor az MI avatár funkció elérhetővé válik a béta tesztelők számára.