Néhány nappal ezelőtt Zuby_Tech egy friss videót osztott meg a Twitteren (Reddit / Imgur), ami némi fényt derít a Sony Project Q kézben tartható játékstreaming eszközének működésére. A felvételen jól látható, hogy a készüléken az Android operációs rendszer dolgozik. Igaz, a videón csak egy egyszerű menürendszer tűnik fel, de már ebből is sokat megtudhatunk arról, hogy mi is rejtegeti a Sony az eszköz háza alatt.

A videót készítő személy gyorsan átböngészi a menüt, majd megmutatja a készülék minden oldalát: a tetejét, az alját és a hátát is. A felvétel minősége sajnos nem a legjobb, ezért nem lehet minden részletet jól kivenni. Látszik néhány gomb a táblagép hátulján, valamint pár furat a készülék tetején és alján, amik talán mikrofonok lehetnek. Felismerhetők továbbá hangszóró nyílások is a felső szélén.

Project Q

A Zuby_Tech Twitter oldalán találunk még egy képet, ahol a táblagép képernyőjét levették, így betekintést nyerhetünk az eszköz belső világába:

Ha szeretnétek többet megtudni a Project Q-ról, olvassátok el korábbi cikkünket a májusi bejelentésről, amikor a Sony arról beszélt, hogy egy 8 hüvelykes táblagépet tervez, amit DualSense kontrollerek ölelnek körbe. A készülék nem lesz olyan, mint a Nintendo Switch vagy a Steam Deck, amik önállóan is megállnak. Ehelyett a PS5 mellé tartozó kiegészítő lesz, ami a konzolról fogja streamelni a játékokat – tehát inkább a Nintendo Wii U-hoz hasonlítható.

Ez elsőre furcsának tűnhet, de ne felejtsük el, hogy a Sony is teszteli a felhőalapú játékot a PS5-ön, és azt gondoljuk, hogy a cég végül ezeket a játékokat is el tudja majd indítani a Project Q-n. Az új kézben tartható eszköz talán már novemberben a boltokba kerülhet, és lehet, hogy a Sony új felhőalapú játékstratégiája még nem lesz kész erre az időre.

A Sony a PlayStation Showcase bejelentésén csak keveset árult el a Project Q-ról. Annyit tudunk, hogy 1080p-s LCD kijelzővel szerelték, ami 60 fps-en fut, és Wi-Fi segítségével kapcsolódik a PS5-höz. Viszont az, hogy Androidot futtat, azt sugallja, hogy a készülék sokkal többre lehet képes.