A Sony egy izgalmas újdonságot jelentett be a legutóbbi PlayStation Showcase online eseményen. Nem egy PlayStation 5 Slim vagy Pro-ról van szó, mint amit sokan vártak, hanem valami talán még érdekesebb dologról: egy hordozható konzolról. A Project Q néven ismert új eszköz a PlayStation Portable reinkarnációja, amely streameli a PS5 játékokat.

Sony Project Q

Az információk még meglehetősen korlátozottak, de annyit sikerült kideríteni, hogy az 8 hüvelykes IPS LCD képernyőjű hordozható készülék Full HD felbontást és 60Hz-es frissítési sebességet kínál. A képernyőhöz egy kétfelé osztott DualSense vezérlő csatlakozik, amelynek ugyanazok a gombok és funkciói, mint a PS5-én, kivéve a touchpadet, amelynek funkcionalitását természetesen a képernyő érintőképernyője veszi át.

A Project Q csak streamelni tudja a PS5 konzolodon letöltött játékokat, tehát nincs natív gaming vagy felhő gaming, legalábbis egyelőre. Szükséged lesz tehát Wi-Fi kapcsolatra és egy PlayStation 5 konzolra, hogy játszhass ezzel a különleges eszközzel, ami olyan, mintha egy belső használatra szánt, leválasztható Nintendo Switch lenne.

A Sony a rendezvényen egy új, Bluetooth-alapú vezeték nélküli fülhallgatót is bemutatott, amely támogatja a lossless audio-t és alacsony késleltetést. A Sony Project Q árát még nem ismertették, de remélhetőleg a végső változat több funkcióval rendelkezik majd.