A Samsung Galaxy S23 sorozat idén februárban került a piacra, és hamarosan várható a gyártó összehajtható csúcstelefonjainak bejelentése is. A Samsung emellett a következő generációs csúcstelefonjain, a Galaxy S24, S24+ és S24 Ultra modelleken is dolgozik. A 2024-es csúcstelefonokról már felbukkant néhány információ az interneten, és most újabb részletek derülnek ki az Ultra modell kamerarendszeréről, amelyet a Samsung az elkövetkező kamera-telefonjának szán.

Az elmúlt négy évben a gyártó a Galaxy S csúcstelefonjaihoz 10 megapixeles szelfi szenzort használt, de a Galaxy S23 sorozattal megjelent a 12 megapixeles szelfi kamera. A GalaxyClub információi szerint a Samsung a Galaxy S24 sorozatban is alkalmazni fogja ezt a szenzort jövőre. Ez a kamera nem rossz, képes 4K felbontásban 30 vagy 60 képkocka/másodperc sebességgel videót rögzíteni, támogatja a HDR10+ technológiát, a Dual Pixel PDAF-et, és F/2.2-es nyitású lencsét használ. Ha várhatóak fejlesztések a szelfi kamera terén, azok elsősorban a hatékony képfeldolgozásnak és a kamera optimalizálásának köszönhetőek.

A Galaxy S24 Ultra modellről is szivárogtak ki új információk. Úgy tűnik, hogy a Samsung továbbra is az ISOCELL HP2 200 megapixeles fő szenzorát fogja használni, de várható fejlesztés a zoom funkcióban. A jelenlegi modellben található egy 10 megapixeles telefotó kamera, ami 3X-os optikai zoomot kínál, és egy másik 10 megapixeles, ami 10X-es optikai zoomra képes. Az új kamera-telefon helyettesíteni fogja a 3X-os zoomot kínáló kamerát egy olyannal, amely 5X-es optikai zoomra lesz képes.

Jó hírek érkeztek az akkumulátor és a töltés terén. A Samsung egy, az elektromos járművekből ismert, rétegezett technológiát fog alkalmazni, ami lehetővé teszi, hogy a telefon vezetékes töltése 65W-os legyen. Ezt a típusú akkumulátort azonban csak az Ultra modellben alkalmazzák, ami azt jelenti, hogy a Galaxy S24 és S24+ nem fogják tudni ezt a nagy töltőteljesítményt használni.

A Galaxy S24 sorozat bemutatója csak a jövő év elején lesz, addig még sok információ fog napvilágot látni. Jelenleg a július 26-i bemutatóra koncentrálunk, ahol megismerhetjük a Galaxy Z Fold 5 és Z Flip 5 összehajtható modelleket, a Galaxy Tab S9 táblagépek sorozatát, és a Galaxy Watch 6 okosórákat.