Sok teaser és pletyka után végre itt van a Lenovo Legion Go, a kézben tartható játékkonzol, amely készen áll arra, hogy felvegye a versenyt az ASUS ROG Ally-val. A Lenovo egyenesen a magasabb ligába lép, amikor QHD+ felbontású, azaz 2560 x 1600 pixeles kijelzőt rak a készülékbe, míg más versenyzők csupán FHD kijelzőkkel próbálnak energiát megtakarítani. De vajon a magas képminőség mellett a Legion Go akkumulátora is bírni fogja-e a strapát?

Lenovo Legion Go

A mostani készülék Windows 11-et futtat, és leválasztható irányítóegységekkel rendelkezik, ami nagyon hasonló a Nintendo Switch-hez, bár a mechanizmus kicsit eltérő. A választható konfigurációk között megtalálható az AMD Z1 Extreme APU, akár 16 GB LPDDR5X 7500 MHz RAM-mal és 1 TB NVMe M.2 22424 PCIe Gen4 SSD tárhellyel. Ezen felül még egy microSD UHS-II kártyahelyet is találunk, amely akár 2 TB-ig bővíthető.

Lenovo Legion Go

A kijelző mérete 8,8 hüvelyk és QHD+ felbontású. Továbbá választható rajta a 144Hz-es vagy a 60Hz-es frissítési ráta. A hűtésről a Coldfront rendszer gondoskodik, amely egy 79 lapáttal rendelkező ventilátort tartalmaz, és van benne egy Quiet Mode is. Az energiafelvétel a Custom Mode-ban 25W TGP-t ér el. A készülék továbbá rendelkezik irányítógombokkal, triggerekkel és LED-es értesítési rendszerrel is.

Lenovo Legion Go

Az FPS módot is érdemes megemlíteni, amely lehetővé teszi, hogy leválaszd az irányítókat és használd a konzol állványát. Ebben a módban az egyik irányítót egy mágneses alapon lehet elhelyezni, ami optikai szenzorral rendelkezik, így az irányító egerként is funkcionál, amely lehetővé teszi, hogy FPS játékokat is versenyszerűen játszhass.

A konzol rendelkezik 2 USB-C porttal, DisplayPort 1.4 funkcióval, PD 3.0-val, WiFi 6e-vel és Bluetooth 5.2-vel. A beépített akkumulátor 49.2 Wh kapacitású, és gyorstöltéssel is rendelkezik (0-70% 30 perc alatt). A hangzást 2x 2W-os sztereó hangszórók biztosítják.

Lenovo Legion Go

A Legion Go 799 euró-ban (kb. 310 000 Ft) lesz kapható, és 2023 novemberétől lesz elérhető a boltokban. A vásárlók 3 hónap Xbox Game Pass Ultimate előfizetést is kapnak hozzá.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!