A nemrégiben bemutatott ASUS ROG Ally hordozható játékkonzol jelentős frissítést kapott. Ez a készülék a Steam Deck legnagyobb versenytársa, Windows 11 rendszerrel és erőteljes hardverrel a fedélzetén. A termék hivatalos bemutatása ellenére még mindig előrendelési fázisban van, a szállítások várhatóan június 13-án kezdődnek meg. A mai hírek szerint az ASUS teljesítmény- és akkumulátor-élettartam-javításokat eszközöl a szállítás időpontjáig, hogy a végfelhasználók a lehető legjobb játékélményben részesüljenek.

A konzol már a nagyobb YouTube-csatornákhoz is eljutott, ám a vélemények nem voltak kifejezetten pozitívak. A készülék a legutóbbi frissítés következtében két fontos területen – a teljesítmény és az akkumulátor-élettartam – javult, amit a tesztelők nem igazán értékeltek. Úgy tűnik, a tesztelésre szánt készülékek nélkülöztek néhány fontos opciót, és azok a weben megjelent értékelések, amelyek a konzol hivatalos bemutatóját követték, legfeljebb négyórás akkumulátor-élettartamot tüntettek fel.

Voltak, akik lemondta a előrendelést, amikor ezt meglátták/meghallották. Dave2D YouTube-csatornáján található videó, amelyet alább talál, segíthet megérteni a helyzetet.

Egy új konzolfrissítés lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy személyre szabják a CPU teljesítményét az Armoury Crate zónában. Így az AMD Ryzen Z1 Extreme lapka 3W-ra csökken és maximálisan 15W-ra növelhető. Az Armoury Crate zóna könnyen elérhető, a felhasználók pedig saját igényeiknek megfelelően alakíthatják a játékélményt.

Az internetezéshez, a 2D-s játékokhoz és az emulációhoz a lapka TDP-jét 5-6W-ra lehet beállítani. Ezzel a beállítással hosszabban működhet az akkumulátor, miközben a lapka is képes lesz megfelelő teljesítményt nyújtani az egyszerűbb feladatokhoz. A nagyobb követelményeket támasztó, AAA című játékok esetében a lapka TDP-jét 10-15W-ra kell beállítani, hogy megfelelő teljesítményt és akadozásmentes játékélményt biztosítsunk.

Az ASUS ROG Ally konzol 7 hüvelykes, Full HD felbontású, 500 nites fényerősségű és 120 Hz-es frissítési rátájú IPS érintőképernyővel van ellátva. A képernyő Gorilla Glass Victus védelemmel és 7ms válaszidővel bír. Továbbá támogatja az AMD FreeSync Premium és Dolby Vision HDR technológiákat. A játékkonzol alatt 16 GB LPDDR5X RAM és 512 GB tárhely található, és gyárilag Windows 11 fut rajta.