A hordozható konzolok az utóbbi években újra a játékosok figyelmének középpontjába kerültek. Bár rengeteg erős Windows vagy Steam OS futású alternatíva létezik, a legnépszerűbb ilyen konzol továbbra is a Nintendo Switch, amely 2017-ben debütált. Nos, úgy tűnik, hat évvel a debütálása után készülünk egy új, erősebb modell bevezetésére. A játékstúdiók már megkapták a fejlesztői készleteket, és az interneten olyan hírek keringenek, hogy az új hordozható konzol akár már ebben a hónapban bemutatásra kerülhet.

Az információk Spanyolországból érkeznek, egy megbízható tippelő, Nash Weedle közvetítésével. Úgy tűnik, a Nintendo már el is küldte a fejlesztői készleteket a stúdiókhoz, amelyekben az új konzol is megtalálható. Ha a hírek igazak, bemutatására a következő napokban kerülhet sor. Még nem világos, milyen néven fog megjelenni a konzol, de a Nintendo Switch utódjáról lehet szó. Így valószínűleg vagy a “Switch 2”-ről, vagy a “Switch Pro”-ról beszélünk.

A stúdiók nem erősíthetik meg a híreket, mivel ezzel elveszítenék a Nintendoval való partnerségeiket, de több YouTuber is az új konzol megjelenéséről beszél a közelmúltban. Emellett szivárgások is vannak kiskereskedőktől, mint például a Best Buy, vagy információk az új Nintendo konzolról az Activision Blizzard CEO-jától, Bobby Kotick-tól küldött e-mailekben.

Kotick egy hete azt mondta, hogy a Nintendo Switch utódja a 8-ik generációs konzolokhoz hasonló teljesítményt fog nyújtani. Ez azt jelenti, hogy az Xbox One-nal vagy a PlayStation 4-gyel összehasonlítható erőről beszélünk.

Bár sok a jel és nagy a valószínűsége, hogy egy új Nintendo konzol érkezik, javaslom, hogy fogadjátok némi szkepticizmussal a híreket, amíg a cég hivatalosan be nem jelenti. A Nintendo híres arról, hogy váratlanul jelent be konzolokat és játékokat, ahogyan a legújabb Super Mario Bros. Wonder játék előzetese is meglepte az internetet az elmúlt napokban, rögtön a bemutatása után.