Miután izgatottan vártuk, mikor adja ki a Google az Android 14 stabil változatát, a OnePlus nem pihen. A gyártó bejelentette, hogy szeptember 25-én jelenik meg globálisan az új OxygenOS 14, amely az Android 14-re épül. Egyelőre nem teljesen világos, hogy ez a bejelentés mit is takar pontosan, de az már biztos, hogy nincs már sok idő hátra.

A legnagyobb újdonság egy új rendszer, a Trinity Engine. Ez egy olyan saját fejlesztésű platform, amit arra találtak ki, hogy jobban összehangolja a telefon hardverét és szoftverét. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az OxygenOS-ben hatféle technológiai finomítást alkalmaznak, hogy a telefonok gyorsabban működjenek. Ezt egy csomó bonyolult kifejezéssel írták le, mint például CPU és RAM Vitalizáció, vagy HyperBoost, de egyelőre nem világos, mit is jelent ez pontosan a hétköznapi használatban.

Nem mintha a mostani OnePlus telefonok lassúak lennének. A OnePlus 11 például nagyon jó telefon, amit idén már teszteltünk is, és az akkumulátor is sokáig bírja. Úgy tűnik, a Trinity Engine főként a játékosok és azok számára készült, akik sokat használják a telefonjukat.

Azt még nem tudjuk, mely telefonok kapják meg először az új frissítést. Valószínűleg a OnePlus 11 lesz az első a sorban, de hogy pontosan mikor lesz elérhető mindenki számára, azt még nem tudjuk. A OnePlus általában teszteli az új rendszereit, de erről most még nem esett szó. Arra is kíváncsiak vagyunk, mikor jelenik meg a vállalat első összecsukható telefonja, amit korábban halasztottak. Lehet, hogy ez már az új OxygenOS 14-gyel érkezik, de ezt majd csak az idő fogja megmutatni.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!