A Huawei P70 sorozatának megjelenése körüli bizonytalanságok folytatódnak. Míg korábban azt hittük, hogy az új modellek április 2-án debütálnak, az időpont eljött és eltelt anélkül, hogy a készülékek piacra kerültek volna. Most úgy tűnik, hogy a P70 sorozat bevezetése vagy késik, vagy teljesen lemondásra kerül. Ezzel együtt azonban érkeznek hírek a P70 Art különleges változatáról is.

A Huawei továbbra is évente két zászlóshajó modellt tervez bemutatni: egy P sorozatot, amely a fotózásra összpontosít, és egy Mate sorozatot az év második felében. A SMIC gyártja a Kirin processzorokat ezekhez a modellekhez, így a vállalat várhatóan visszatér a korábbi ütemezéshez. A P70 sorozat a P70, P70 Pro és P70 Art modelleket tartalmazza, amelyekben a magasabb órajelű Kirin 9000s processzorok dolgoznak.

Új részletek a HUAWEI P70 sorozatról: Art Edition modell különleges fényképezővel

A P70 Art kiemelkedő jellemzője, hogy a Huawei telefonok közül eddig a legnagyobb, 1 hüvelykes Sony IMX989 szenzort kapja, változó rekesznyílással rendelkező hátsó kamerával. Ezen kívül a készülék új műholdas kommunikációs rendszert, 12 GB RAM-ot és egy 2,5D 1,5K LTPO kijelzőt kínál, amely a sarkokban ívelt kialakítású.

Források szerint a Huawei az április 2-i eseményt technikai késedelmek miatt törölte, és most arról szólnak a hírek, hogy a cég közvetlenül a weboldalán indítja el a termékeket, mindenféle előzetes bejelentés és promóciós kampány nélkül. Az elvileg „a következő héten” kerülhet sor a bemutatóra.