A Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 processzor az utóbbi napokban jelentős figyelmet kapott, és most már ismert, hogy mely telefonokban fog megjelenni ez a chip, hivatalos és nem hivatalos források alapján egyaránt. A Qualcomm a tervek szerint októberben Hawaii-on fogja bemutatni az új Snapdragon 8 Gen 4-et, ahogy az előd modellek esetében is tették. Kínai források szerint a Xiaomi 15 lesz az első készülék, amely piacra dobja ezt a lapkát, rövidesen következik a OnePlus 13 és az iQOO sorozat.

Az ASUS és a Nubia is szeretnék az elsők között piacra dobni a saját verziójukat az új lapkával, ha nem az elsőként, akkor a második vagy harmadik helyen. A Snapdragon 8 Gen 4 különösen a teljesítmény javítására és az AI képességek bővítésére összpontosít. A Qualcomm marketingigazgatója, Don McGuire a közelmúltban kiemelte, hogy az új Oryon magok, amelyeket már a Snapdragon X Elite PC-lapkákon is láthattunk, hat darab ilyen új maggal lesznek felszerelve a chipsetben. A legfőbb, úgynevezett Prime magok először érik el a 4 GHz-es rekord frekvenciát, a korábbi 3,30 GHz helyett.

Az új lapka a TSMC 3 nm-es technológiájával készül, ami további előnyöket kínálhat a teljesítmény és az energiahatékonyság terén.

A következők lesznek azok a telefonok, amelyekbe a Snapdragon 8 Gen 4 processzor kerül:

    1. Xiaomi 15 és 15 Pro
    2. OnePlus 13
    3. iQOO 13 és 13 Pro
    4. Samsung Galaxy S25+ és S25 Ultra
    5. Redmi K80 Pro