A Volkswagen hisz abban, hogy közeleg az az idő, amikor autóink önállóan navigálnak majd úti célunk felé, miközben mi élvezzük az utazást. Ennek jegyében mutatták be a VW ID.Code modellt, ami nem csupán egy autonóm, hanem egyben elektromos jármű is.

A koncepcióautót a pekingi autókiállításon leplezték le, és ez egy 4-es Fokozatú autonóm vezetési képességgel felszerelt SUV, amely vonzó külsővel és a jövőbeli design nyelvezetét tükröző megjelenéssel büszkélkedik. Ez a típus is követi a kupé-hátú SUV-k irányvonalát, amit különösen kedvel a kínai közönség.

VW ID.Code

A jármű hátsó részén található LED féklámpa, ami egy olyan designelem, amit napjainkban szinte minden autógyártó alkalmaz. Az autó frontját is LED-ek és egy új fényjelzési stílus határozza meg, középpontban egy megvilágított VW logóval.

VW ID.Code

A VW ID.Code elektromos motorokkal és Li-Ion akkumulátorral rendelkezik, de ez még nem minden, ugyanis hatalmas üvegtetőjébe napelemek is beépítésre kerültek. A 4-es Fokozatú autonóm vezetés érdekében a legfejlettebb szenzorokat, kamerákat és kijelzőrendszereket alkalmazzák. Amikor az autó átveszi a vezetést, a kormánykerék visszahúzódik, az első ülések 180 fokban megfordulhatnak vagy egy alvásra alkalmas dőlt pozícióba helyezhetők.

VW ID.Code

A belső térben környezetbarát anyagokat használnak, és a jármű magában foglal egy “Light Cloud” nevű világítási rendszert is, amely “3D interaktív szemekkel” rendelkezik. A digitális avatár koncepciója mellett a jármű oldalablakain félig átlátszó kijelzők találhatók, amelyek az utasok számára releváns információkat jeleníthetnek meg.

A VW szerint az ID.Code előzetes betekintést nyújt egy új SUV-generációba, utalva arra, hogy egy ehhez hasonló jármű hamarosan gyártásba kerülhet, elsősorban a kínai piacra szánva.