Mostanáig a Google Pixel 7a volt a legfrissebb középkategóriás okostelefon a Google-nél. Pár hónapja debütált, de már látjuk az utódját is. A Google Pixel 8a ma jelent meg a Geekbench adatbázisban. A készülék “Akita” kódnevet kapott, és a legújabb Tensor G3 lapka hajtja. De mit is tud ez az új készülék?

Google Pixel 8a: Meglepően felbukkan és rögtön teszt alá is kerül

A Geekbench szerint a Pixel 8a alacsonyabb, 2,91 GHz-es órajelen fut, mint amit először hittünk. A lapkája négy erős és négy energiatakarékos maggal rendelkezik. Az erős magok 2,37 GHz-en, míg az energiatakarékosak 1,7 GHz-en mennek. A grafikus teljesítményért egy Mali G715 típusú GPU felel.

Ha összehasonlítjuk, a Pixel 8 és Pixel 8 Pro készülékekben lévő Tensor G3 lapka 3 GHz-en fog menni. Itt négy erős Cortex-A715 mag és négy energiatakarékos Cortex-A510 mag dolgozik majd.

A tesztelt Pixel 8a változat 8 GB RAM-mal és Android 14 operációs rendszerrel érkezik. Az egy magos tesztben 1218, a több magos tesztben pedig 3175 pontot ért el. Még nem tudjuk, hogy mikor és mennyiért lesz kapható, de az ősz folyamán többet is megtudhatunk róla.

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!