A Google az év folyamán az I/O rendezvény keretein belül mutatta be első hajtogatható készülékét, a Pixel Fold-ot, illetve a széles körben kedvelt középkategóriás Pixel 7A modellt. Érdekes módon a Pixel 8 csúcskategóriás sorozatot még nem tették közzé, de a bemutatkozását az idei őszre tervezik. A telefonok már tesztelés alatt állnak, ezt bizonyítja, hogy korábbi információk alapján valós képek is felbukkantak a Pro változatról. Nos, a mai napon a Pixel 8 Pro teljes műszaki leírása is előkerült a világhálón, Yogesh Brar tippelő jóvoltából.

A Google legújabb, legkiemelkedőbb készüléke a jelek szerint hasonló külsővel jön majd, mint az elődje. Brar azt állítja, hogy a telefon 6,7 hüvelykes OLED, LTPO képernyővel lesz felszerelve, 120Hz-es képfrissítéssel és QHD+ felbontással. A burkolat alatt pedig egy Tensor G3 lapka lesz megtalálható, mellette egy 4950 mAh kapacitású akkumulátor, ami támogatja a 27W-os vezetékes gyorstöltést, továbbá 12 GB RAM és 128 GB vagy 256 GB gyorsan írható és olvasható tárhely.

Az eszköz hőmérséklet-érzékelővel is rendelkezik majd, ami a villanófény mellett található, illetve ultrahangos ujjlenyomat-olvasóval, ami a képernyő alatt lesz elhelyezve. A kamerákat tekintve egy 11 MP-es szelfikamera kerül az előlapra, míg hátul három kamera található majd: egy 50 MP-es, OIS-képes fő kamera, egy 64 MP-es ultranagy látószögű kamera és egy 48 MP-es telefotó kamera a zoomhoz. Korábbi szivárgások alapján a fő kamera egy Samsung GN2 szenzorral, az ultranagy látószögű kamera egy ISOCELL GM5 szenzorral, a telefotó kamera pedig egy Sony IMX787 szenzorral lesz felszerelve.

Amennyiben Brar állításai valósak, az új Google Pixel 8 sorozat valamikor októberben kerül majd bemutatásra, együtt az Android 14 hivatalos, végleges verziójával.