Az internet bugyraiban valaki véletlenül egy váratlan Pixel telefont árult el, mégpedig a Google Pixel 8 Pro-t, amely egy újdonsággal, egy infravörös hőmérővel jelenik meg előttünk. Ez már csak a következő furcsaság, a Soli radar mintájára, további részleteket lentebb talál.

A Pixel 8 Pro várhatóan 2023 őszén mutatkozik be, versenytársul szegülve az iPhone 15 Pro-nak, és őszintén szólva már vártunk néhány bejelentést a Google I/O 2023-on. Most megtudtuk, hogy a telefon hátulján található infravörös hőmérő, amely pont a fénykör alakú LED villanó alatt helyezkedik el a kiálló kamera modulban.

A hőmérő képes mérni a testhőmérsékletet, és nagyon hasonlít a legtöbb érintés nélküli hőmérőhöz. Igazi találat lett volna a pandémia idején, amikor mindenki a testhőmérsékletét mérte a Covid-19 mutatójaként. A Pixel 8 Pro szenzorját a lehető legközelebb kell helyezni a homlokhoz, anélkül, hogy bőrrel érintkezne.

Ezután megnyomjuk a Start gombot és 5 másodpercig tartjuk a hőmérőt a bőr közelében. Rezeg, amikor a mérés befejeződött. Ez a funkció csak a Pro modellen lesz elérhető, nem a Pixel 8-on. Az új telefonok októberben érkeznek, mindkettő a Google új Tensor G3 processzorával. A Pixel 8 Pro kijelzője kisebb lesz, mint a Pixel 7 Pro-é, 6,52 hüvelykes átlóval.

A főkamera esetében a legnagyobb ISOCELL GN2 szenzort fogja használni. Biztos, hogy a következő héten még több részletet fogunk megtudni, mivel az ilyen típusú szivárgások általában csoportosan érkeznek.