A Huawei már nemcsak az okostelefonok terén kíván újításokat bevezetni, hanem a hardveres alkatrészek világában is saját útját járja. A legfrissebb hírek szerint a kínai tech óriás, a Huawei, az eddig megszokott Sony képszenzorok helyett saját fejlesztésű komponensekkel készül meglepni a piacot a közelgő P70 szériájában.

Huawei P70

A várakozások szerint a P70-es széria lesz a vállalat első felvonása 2024 első felében, és számos innovatív jellemzővel kerülhet piacra. A feltételezések szerint a készülék 5G-képes lapkával, bőséges mennyiségű RAM-mal, gyors töltési képességgel rendelkező akkumulátorral, fejlett zoom funkciókkal, valamint a művészeti áramlatokból és építészeti elemeiből merített dizájnnal érkezik, amely a korábbi P60 Pro és P50 Pocket modelleket is ihlette.

Senzor

A Huawei hosszú ideje Sony szenzorokat használ készülékeiben, egyedi konfigurációval, ahol a szokásos zöld helyett sárga alpixeleket alkalmaznak. A Fixed Focus Digital tippelő szerint a Sony és a Huawei közötti szerződés már nem került megújításra, és a Huawei készletein sem találhatók Sony szenzorok. Ez táplálja azt a pletykát, hogy a P70 sorozat a Huawei által fejlesztett szenzorokat fogja használni. A Huawei nemcsak a szenzorok terén történő önálló fejlesztésre összpontosít; a cég az elmúlt évben lezárta a kameráinak optikai technológiáját szállító Leica-val fennálló együttműködését is. Ezt követően mutatta be az XMAGE platformot, ami saját neurális feldolgozó egységet (NPU) tartalmaz.

A Huawei továbbá egy új optikai ujjlenyomat-olvasó fejlesztésén dolgozik a P70-hez. Jelenleg még nincsenek megerősített információk és a pontos megjelenési dátum is ismeretlen, de a várakozások szerint a zászlóshajó legkésőbb 2024 márciusában debütálhat.