Bár a Xiaomi még nem mutatta be hivatalosan a Redmi 13C okostelefont, a készülék már elérhető az Amazonon, 140 dolláros árcímkével. Ez lehetőséget biztosít arra, hogy megerősítsük a műszaki adatokat és a dizájnt, amit az hivatalos képek is szemléltetnek.

Redmi 13C

A készülék külseje a POCO C65 modellre hajaz, azonban több specifikációban eltér, különösen a chipkészlet és az első kamera tekintetében. A forrás óvatosságra int, javasolva, hogy ne vegyük készpénznek a listázott információkat, hiszen ezek gyakran lehetnek hiányosak vagy pontatlanok. A Redmi 13C egy nagyméretű, 6,74 hüvelykes IPS LCD kijelzőt kínál HD+ felbontással, és egy 5 megapixeles, csepp alakú kialakítású előlapi kamerát.

Redmi 13C

A frissítési gyakoriságot sajnos nem részletezi a lista, de valószínűleg 60 vagy 90 Hz közötti értékre számíthatunk. Kiderül az is, hogy az újdonság egy MediaTek Helio G99 processzorral rendelkezik, ami fejlettebb, mint a POCO C65 által használt Helio G85. Az Amazonon 4 GB RAM-mal jelenik meg, de található egy másik bejegyzés is egy 6 GB RAM-mal felszerelt változathoz.

A Xiaomi Redmi 13C már elérhető az Amazonon, 6,74 colos képernyővel és nagy akkumulátorral

Hátlapon egy 50 megapixeles fő kamera található, F/1.8-as rekeszértékkel és pixelbinning technológiával, ami négy pixel összevonásával javítja a képminőséget, továbbá egy 2 MP-es makró szenzor F/2.4-es rekeszértékkel, és egy 2 MP-es bokeh szenzor.

A telefon Android 12-t futtat MIUI 14 felhasználói felülettel, az akkumulátora 5000 mAh kapacitású és 18W-os gyorstöltést támogat. A 4 GB RAM-mal és 128 GB tárhellyel rendelkező verzió ára 140 dollár, míg a 6 GB RAM-os kiadásé 160 dollár.