Bár a Dacia Spring nem tartozik a legcsinosabb elektromos autók közé és az autonómia sem okoz meglepetést (pozitív értelemben), mégis sok vásárlót tudott megszerezni magának. Statisztikák szerint a 2022-es debütálása óta hozzávetőlegesen 120 000 darabot értékesítettek belőle, ami nem kis teljesítmény. Most pedig arról érkeztek hírek, hogy az Electric 65 változat után 2024-re frissítés készül.

Elektromos forradalom olcsón: A Dacia Spring 2024-es modelljének várható frissítései

A vizuális frissítés nem hoz jelentős változást a jelenlegi modell külső dizájnjában: megtartja a műanyag elemeket, a magas alvázat és természetesen a kompakt méretét is. A Dacia azonban módosítani fog az autó világítási rendszerén, a színopciókon és a karosszéria elemein, ezzel is közelebb hozva a márka SUV-modelljéhez.

David Durand, a Dacia dizájnigazgatója szerint a belső térben és az anyaghasználatban is lesznek újdonságok. A cég belső statisztikái szerint a Springet leginkább második autóként használják a családok, főként külvárosi vagy vidéki lakosok. Ez azt jelenti, hogy nem feltétlenül használják városi környezetben.

Egy Spring átlagosan naponta 16 kilométert tesz meg, így a viszonylag kicsi, 26,8 Wh-s akkumulátor bőven elegendő. A kérdés az, hogy a 2024-es frissítés során módosítások lesznek-e az autonómia terén. A Springet gyakran “bébi SUV”-ként emlegetik, és a jövő évi változat inkább vizuális faceliftnek ígérkezik.

Hazánkban a Dacia Spring ára 8.799.000 forintól kezdődik, ami egy elektromos autó esetében igen kedvező. Saját lakóhelyemen is láttam már néhány Springet, amit főként idősebb emberek használnak, akik ritkán utaznak autóval, így az autonómia nem jelent problémát.