Már sokszor hallottunk róla kiszivárogtatásokon és bejelentéseken keresztül, most viszont végre hivatalosan is megerősítést kaptunk: a Redmi K60 Ultra okostelefon augusztus 14-én fog bemutatkozni, egy nagyszabású esemény keretein belül. Ezen a napon nem csak erről a modellről hullik le a lepel, hanem a Xiaomi Mix Fold 3 összecsukható telefon is, továbbá szóba kerül az új Xiaomi Pad 6 Max táblagép és a Xiaomi Smart Band 8 Pro fitness karkötő is, amelyekről nemrég számoltunk be.

A Redmi K60 Ultra augusztus 14-én érkezik 24 GB RAM-mal és Dimensity 9200+ lappal
A Redmi K60 Ultra augusztus 14-én érkezik 24 GB RAM-mal és Dimensity 9200+ lappal

Ami a Redmi K60 Ultra-t illeti, már tudjuk, hogy egy MediaTek Dimensity 9200+ lapkával érkezik, amely mellé akár 24 GB RAM és 1 TB belső tárhely is társul. Emellett az X7 lapka is helyet kap a készülékben, mely az MI és a játékok vizuális élményét hivatott fokozni. A telefon 144Hz-es OLED kijelzőt is kap.

A telefon továbbá egy 50 megapixeles fő kamerával, makró és ultra-széles látószögű kamerával is rendelkezik. Emellett az ultra gyors, 120W-os töltési kapacitásával is kiemelkedik. Még nem tudjuk, mennyibe fog kerülni, de augusztus 14-én bemutatkozó termékek először csak Kínában lesznek elérhetőek.

Európában szeptember és október környékén várható a bevezetésük, bár nem biztos, hogy minden modell elérhető lesz nálunk is.