Ma került sor az Apple által nagy várakozással beharangozott “Wonderlust” eseményen, amelyen bemutatták az iPhone 15 sorozatot is, az Apple Watch Ultra 2 okosórát. A legújabb okosóra nem tér el jelentősen a tavaly bemutatott titán és zafír változattól. Igazából az első Apple Watch Ultra még mindig korszerűnek tűnik, így ez inkább csak egy kisebb frissítés. Ez egyáltalán nem szokatlan gyakorlat az évente megjelenő Apple órák esetében.

Apple Watch Ultra 2
Apple Watch Ultra 2

Tehát mi is az új az Apple Watch Ultra 2-ben?

Íme az új funkciók egy pillantásra:

  • 3 000 nit maximális fényerősség
  • Gyorsabb új lapka
  • Siri a készüléken
  • Új biciklizési funkciók
  • Új szíj színek
  • Új dupla tapintás gesztus

Dizájn és kijelző

Dizájn szempontjából az Apple Watch Ultra és az Apple Watch Ultra 2 között alig van különbség. Az Apple nem változtatott az okosóra dizájnján. Az Apple Watch Ultra 2 továbbra is titán házzal és zafírüveggel védett, lapos 1,92 colos kijelzővel rendelkezik.

Apple Watch Ultra 2 kijelző
Apple Watch Ultra 2 kijelző

A túlméretezett digitális korona és az egyéni beállításokhoz használható Akció Gomb is visszatér, így könnyen és intuitíven kezelhető az óra bármilyen körülmények között. Az Apple Watch Ultra 2 továbbra is csak 49 mm-es méretben kapható.

Apple Watch Ultra 2 kijelző sötétben
Apple Watch Ultra 2 kijelző sötétben

Az Apple Watch Ultra 2 újdonsága a sokkal fényesebb kijelző, amely állítólag akár 3 000 nit fényerősségig is képes menni, ezáltal ez az eddigi legfényesebb kijelző, amit az Apple valaha is bemutatott! Ennyi fényerősséggel a kültéri láthatóság még erős napsütésben is tökéletes lesz.

Hardver

Az Apple Watch Ultra 2-ben az új Apple S9 lapka kapott helyet, amely az Apple A15 lapkán alapul, amely az iPhone 13 sorozatot, valamint az iPhone 14-et és az iPhone 14 Plust hajtja. Az Apple S9 lapka tehát a hatékony 5nm-es gyártási eljáráson alapul, aminek köszönhetően minden hatékonysági és teljesítménybeli előnyt ki tud használni.

Apple Watch Ultra 2 fetures
Apple Watch Ultra 2 tulajdonságok

Mivel az akkumulátor élettartama az egyik legfontosabb tényező a modern okosóráknál, elvárható, hogy az Apple Watch Ultra 2 második generációs modellje sokkal hosszabb üzemidővel fog rendelkezni, annak ellenére, hogy az akkumulátor mérete valószínűleg nem nőtt. Mivel a dizájn nem változott, azt várjuk, hogy az Apple ismét egy 542mAh akkumulátort szerelt az eszközbe, valószínűleg gyors töltéssel, ami alatt másfél óra alatt teljesen feltölthető.

Apple Watch Ultra 2

Az Apple Watch Ultra 2 új ultra-szélessávú lapkával is rendelkezik, amely lehetővé teszi az iPhone pontos helyzetének követését. A készülék egyik legérdekesebb új funkciója a dupla tapintás, amely az indexujjad és hüvelykujjad hegyével működik és egy sor gyors beállítás vagy funkció elérésére ad lehetőséget. Az Apple ezt a gesztust annyira fontosnak tartja, hogy még egy külön bemutató videót is készített róla.

Ár és elérhetőség:

Végül, de nem utolsósorban, nézzük az árat és az elérhetőséget. Az Apple Watch Ultra 2 előrendelése már ma elindult, a készülék ára pedig 799 dollár (kb. 271 000 Ft, viszont erre rájönnek a hozzáadott költségek). A szállítás szeptember 22-én kezdődik. Ha szeretnél egyet, érdemes mielőbb lecsapni rá, mivel az Apple újdonságai gyakran hamar elfogynak az első körben.