Szóval, az Apple bejelentette az új Apple Watch Series 9-et a legutóbbi Wonderlust eseményen. El lehetne hinni, hogy ez csak egy frissített Series 8-as, de nézzünk mélyebbre!

Apple Watch Series 9 hivatalosan is be lett jelentve: Irányítsd egy kézzel!
Apple Watch Series 9

Ha egy vadonatúj dizájnra vágytál, például egy vékonyabb vagy vaskosabb testre, vagy új gombokra, akkor lehet, hogy csalódnod kell. Azonban, ha az MI (mesterséges intelligencia) lapka terén komoly előrelépésekre vártál, a Series 9-es lehet a számodra ideális választás.

Nagyobb teljesítményt kínáló lapka

Apple Watch Series 9

Az új S9 lapkáról beszélünk, amelynek GPU-ja 30%-kal gyorsabb, mint a Series 8-asé. Emellett egy új négy magos neurális motor is található a fedélzeten, ami kétszer gyorsabban képes MI feladatokat feldolgozni. Ennek köszönhetően a Siri kéréseket már a készüléken belül dolgozza fel, így gyorsabb a válaszidő.

Új szoftveres funkciók

Az S9 lapka egy új ultraszéles sávú antennát is tartalmaz, ami még könnyebbé teszi az iPhone-od megtalálását. A Series 9 pontos távolságot és irányt mutat a telefonodhoz képest, még akkor is, ha az egy másik szobában van. Emellett az óra rezegni és hangot ad ki, ha közel vagy hozzá.

Dupla tappintás az Apple Watch Series 9-ben: Az Apple Vision Pro felé vezető út?

Az új dupla érintéses gesztus lehetővé teszi, hogy egy kézzel is könnyen irányítsd az Apple Watch Series 9-et. Két ujjad dupla érintésével hívásokat fogadhatsz és bonthatsz, zenét szüneteltethetsz vagy folytathatsz, ébresztőt szundíthatsz és még sok mást. A funkció októbertől lesz elérhető.

Fényesebb kijelző

Az Apple Watch Series 9 kijelzője: A fényerő új mércéje

Az Apple Watch Series 9 kijelzője kétszer olyan fényes, mint a Series 8-asé, a fényerejesség maximuma 2000 nit. A kijelző fényereje viszont le is vehető akár egy nitre, így nem vakít el, ha ébredsz vagy éppen moziban vagy.

Színek és elérhetőség

Az Apple Watch Series 9 színei és anyagai: Íme a teljes paletta
Az Apple Watch Series 9 színei és anyagai: Íme a teljes paletta

A Series 9 alumínium változatai Pink, Starlight, Silver, Midnight és ProductRED színekben lesznek kaphatók, emellett nemesacél változatok is elérhetőek Gold, Silver és Graphite színekben. Az óra szeptember 22-től lesz kapható, az alapmodell ára 399 dollár (kb. 135.000 Ft, viszont erre rájönnek a hozzáadott költségek).

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!