Az Apple legújabb okosórája, a Watch Series 9 és az Ultra 2 is megjelent, és az új S9 lapka, amit mindkét óra tartalmaz, bár erőteljesnek tűnik, sajnos nem képes túllépni a megszokott 18 órás akkumulátor-élettartamon. Viszont ami igazán lenyűgöző, az egy teljesen új gesztus, amit dupla tapintásnak hívnak. A dupla tapintás úgy működik, hogy az indexujjad és a hüvelykujjad hegyével tapintasz… kétszer.

Apple Watch 9

Azok, akik figyelnek a részletekre, azonnal megjegyezhetik a hasonlóságot ezen új dupla tapintás és az Apple Vision Pro hasonló tapintásos gesztusai között, amelyeket az idén korábban jelentettek be. Akik nem figyeltek oda, azok újranézhetik a Vision Pro promóciós videót az alábbiakban, hogy felidézzék, miről is van szó:

Az Apple annyira fontosnak tartja ezt az új gesztust, hogy egy külön videót is készített, amelyben bemutatják, hogyan működik az új Watch Series 9-en. Bár még korai lenne bármit is megjósolni, és a bemutató videó még nem publikus, amint elérhetővé válik, ide fogjuk feltenni:

De az ember elgondolkodik: vajon az Apple hozzászoktat minket ehhez az új interakcióhoz, hogy amikor megjelenik a Vision Pro, már ismerős legyen a kezelése? Nem rossz…

Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!