Az Apple éves bemutatója ma este 19:00 órakor kezdődik magyar idő szerint. A helyszín a cég kaliforniai központjában található Steve Jobs Színház. Az idei esemény címe “Wonderlust”, és az új iPhone 15 mellett más izgalmas termékeket is bemutatnak.

Az Apple korábbi bemutatói általában körülbelül 90 percig szoktak tartani. Az esemény online is követhető lesz több platformon is. A kaliforniai helyszínen csak meghívott vendégek lehetnek jelen, de a bemutatót a nagyközönség számára is elérhetővé teszik. A live stream például az Apple TV alkalmazáson keresztül, valamint a YouTube-on is nézhető lesz.

Mi várható az új iPhone 15-től?

Az új modell a Dynamic Island interfésszel és egy 48 megapixeles hátsó kamerával fog érkezni. Ezen felül a pletykák szerint ez lesz az első iPhone, amely USB-C töltőportot kap az Apple hagyományos Lightning csatlakozója helyett. Ennek hátterében az új EU-s törvények állnak, amelyek 2024 végéig kötelezővé teszik az USB-C töltők használatát a hardverekben a hulladék csökkentése érdekében.

Különösen fontos lesz az idei bemutató az Apple számára, mivel Kína, a cég egyik legnagyobb piaca, nemrég tiltotta meg a kormányzati alkalmazottaknak az iPhone-ok munkahelyi használatát. Ennek hatására az Apple részvényei 6%-ot estek, ami körülbelül 200 milliárd dollárnak (kb. 68 000 milliárd Ft) felel meg.

Az Apple idei “Wonderlust” bemutatóját mi is nagy izgalommal várjuk. Az eseményen több újdonság is napvilágot lát majd, és mivel az Apple fontos szerepet játszik sokak mindennapjaiban, érdemes lesz figyelni a bejelentésekre.

Az alábbi eszközök bemutatására számíthatunk:

  • iPhone 15
  • iPhone 15 Plus
  • iPhone 15 Pro
  • iPhone 15 Pro Max
  • Apple Watch Series 9
  • Apple Watch Ultra 2
  • Új generációs AirPods USB-C töltőporttal
Nézd meg videó tesztünket: Fedezd fel a telefon valós képességeit!